Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Generația Z vrea să fie independentă financiar: 50% dintre tineri spun că independența financiară e principala lor motivație

Deși sunt foarte tineri și abia acum intră pe piața muncii, cei care fac parte din generația Z spun că sunt copleșiți de stres și probleme financiare.

Peste jumătate dintre tinerii care au participat la un studiu au spus că își caută un job pentru că vor să fie independenți financiar.

60% dintre tineri vor să lucreze de acasă

Potrivit studiului Insight PulseZ, 6 din 10 tineri sunt în căutarea unui loc de muncă, și peste 60% dintre ei vor să lucreze de acasă.

Cât despre provocările cu care se confruntă tinerii, cele mai mari par a fi nevoia de a economisi banii și găsirea unor metode pentru a face față stresului.

Mai mult de jumătate Cei mai mulți dintre tinerii din generația Z, mai exact peste 50% se confruntă cu probleme financiare și cu dificultăți în gestionarea banilor, drept urmare fiecare dintre ei se confruntă cu anxietate și depresie.

Cât despre cum se prezintă aceștia în fața angajatorilor, situația s-a schimbat radical în ultimii ani.

Tinerii din generația Z folosesc cel mai mult TIKTOK-ul pentru a-și prezenta CV-ul. Astfel că și angajatorii s-au îndreptat către acestă platformă.

Pe lângă metodele prin care își găsesc un job, tinerii spun că pentru ei este foarte important să se simtă respectați la locul de muncă.

În ciuda tuturor provocărilor și dificultăților, studiul Insight PulseZ arată că peste 30% dintre tinerii din Generația Z au în prezent un loc de muncă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE