Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO Primii pacienți, tratați în Spitalul ”Dăruiește Viață”, primul pentru copiii bolnavi de cancer din România

Primii pacienți au început să fie tratați în spitalul construit de Asociația Dăruiește Viață, transmite organizația non-guvernamentală.

Noua clădire va găzdui primul spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii care au cancer. Spitalul a fost construit din donații și sponsorizări făcute de 350.000 de persoane și firme.

Spitalul construit cu ajutorul a 350.000 de donatori și 8.000 de firme

Magda Costache, jurnalist Euronews: Este primul spital dedicat copiilor construit în România în ultimii 30 de ani. Acest lucru a fost posibil datorită oamenilor, societății civile, care au donat. Vorbim despre 350.000 de persoane, dar și despre 8000 de firme. Aic vor funcționa unele secții ale Spitalului Marie Curie din Capitală. Construcția are o suprafață de 12.000 de metri pătrați, 187 de paturi, se întinde pe nouă etaje. A costat 50 de milioane de euro cu tot cu dotări.

VEZI GALERIA
7 imagini

Copiii au fost mutați în noul spital

Asociația Dăruiește Viață: Spitalul construit la „Marie Curie” cu sprijinul a peste 350.000 de donatori și 8.000 de firme a început să funcționeze și a preluat copiii internați până acum în secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din clădirea veche a spitalului.

Transferul a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercuri, 10 aprilie și până în această dimineață, pentru a le oferi copiilor toate condițiile de siguranță și confort.

Mergem mai departe, cu ajutorul vostru, pentru a construi un adevărat #campusmedical. Rămâi alături de noi și redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru a da o șansă în plus copiilor cu boli grave.

Spitalul a primit aprobare la începutul lunii aprilie

Ministrul Sănătății a semnat Ordinul prin care aprobă noua clădire a Spitalului de Copii Marie Curie, construită de Asociația Dăruiește Viață, la începutul lunii aprilie.

Semnarea Ordinului a venit la câteva zile după ce ministrul Alexandru Rafila spunea în exclusivitate la Euronews că spitalul nu poate fi autorizat.

”A fost o neînțelegere, care între timp a devenit o înțelegere. Din păcate, după ce am spus aici la Euronews, este pentru a doua oară când un ministru acționează după ce noi discutăm astfel de subiecte grave. Prima dată a fost în anul 2020, când ministrul de atunci al Sănătății nu aproba structura pentru secția de radioterapie a aceluiași spital. Atunci iarăși a fost o tărăgănare. 14 pagini pe care le trimisesem ca notă de fundamentare pentru aprobarea acelei structuri erau prea multe, am făcut patru pagini pentru a fi mai ușor de citit, nici la cele patru pagini nu am primit răspuns... Pentru că într-adevăr ceream niște lucruri care nu se mai întâmplaseră în România, respectiv copiii care se tratează acolo să aibă acces la un psiholog, la un nutriționist, la un psihoterapetut. Toate acestea au fost primite”, a explicat Carmen Uscatu, fondatoarea asociației ”Dăruiește Viață”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE