Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Cum arată avionul de lux cu care Klaus Iohannis pleacă într-o vizită oficială în Arabia Saudită

Klaus Iohannis pleacă în Arabia Saudită, pentru o vizită oficială de trei zile. Este prima vizită la nivel de preşedinte al României în această ţară în ultimii 20 de ani.

Cum arată avionul închiriat

Un avion închiriat de la firma Global Jet il va duce pe președintele României la destinație. Este vorba despre aceeași firmă de la care a fost închiriată și aeronava cu care Iohannis a vizitat Japonia, la începutul lunii martie.

Conform BoardingPass, Administrația Prezidențială a închiriat un avion mai mic, spre deosebire de data trecută. Un Gulfstream G550 ce are o capacitate de transport de doar 13 persoane. Zborul va fi efectuat fără escală, direct până la Abu Dhabi.

VEZI GALERIA
6 imagini

Administrația Prezidențială a explicat că România nu are un avion destinat șefului statului pentru deplasările în străinătate, iar costurile reale sunt clasificate printr-o Hotărâre de Guvern prin care au fost secretizate aceste informații. Și totuși, o oră de închiriere a avionul de lux cu care Klaus Iohannis a vizitat Japoonia - costă aproape 20.000 de euro pe oră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE