Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO | Confruntări violente între suporteri și poliție în Argentina. Fanii echipei naționale au aruncat cu pietre și sticle

Confruntări violente între suporteri și poliția argentiniană în Buenos Aires. Festivitățile impresionante de marți, la sosirea echipei naționale a Argentinei, campioana mondială la fotbal, au adunat pe străzile capitalei sute de mii de oameni.

VEZI GALERIA
6 imagini

Sursă foto: AP

Cel puțin 31 de oameni au fost răniți, iar poliția a anunțat deja că a arestat 13 persoane. Violențele au izbucnit după ce poliția a reținut mai mulți fani care au intrat în monumentul Obelisc, din centrul orașului Buenos Aires.

Suporterii echipei naționale au aruncat cu pietre și sticle, iar poliția a ripostat cu gloanțe de cauciuc și tunuri de apă.

Mii de oameni au iești marți în stradă pentru a întâmpina echipa de fotbal care a adus Argentinei Cupa Mondială după peste 30 de ani. În imaginile din capitala Buenos Aires se văd mai multe străzi blocate de mii de oameni care sărbătoresc.

Petrecere națională în Argentina

Campionii mondiali au ajuns acasă marți, iar la Buenos Aires a fost o adevărată sărbătoare. Zeci de mii de oameni au ținut să fie prezenți de la primele ore ale dimineții pentru a-i întâmpina pe Leo Messi și colegii lui.

Eroii Argentinei au aterizat marți la Buenos Aires aproape de ora 15:00, ora locală. Campionii mondiali au fost întâmpinați cu covorul roşu. Căpitanul Lionel Messi a ieșit primul din avion și a prezentat fanilor al treilea trofeu mondial din istoria naționalei.

De la aeroport, jucătorii au fost preluaţi de un autocar descoperit, pe care au fost imprimate trei stele, reprezentând cele trei titluri mondiale cucerite de Argentina în istoria sa. Jucătorii și fanii au fredonat, la unison, piesa Muchachos, devenită imnul echipei la această Cupă Mondială.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE