Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furt de date pentru mesaje electorale. Partidul lui Viktor Orban, acuzat că a sustras datele celor care s-au vaccinat anti-COVID

Fidesz, partidul de guvernământ al premierului ungar Viktor Orbán, ar fi folosit datele cetățenilor care s-au vaccinat anti-COVID-19 pentru a le trimite mesaje electorale înainte de alegerile generale din acest an, potrivit unui raport Human Rights Watch.

Autorii raportului susțin că au fost folosite și informații provenite de la cererile pentru beneficii fiscale și impozite.

Acest lucru încalcă dreptul la viață privată și anulează linia de demarcație între partidul de guvernământ și resursele guvernamentale din această țară, se mai arată în document.

Viktor Orbán a câștigat un al patrulea mandat de prim-ministru în urma alegerilor din aprilie.

Viktor Orban acuză Comisia Europeană că îi blochează Ungariei fondurile europene doar din „motive politice”

Premierul ungar Viktor Orban a acuzat vineri Comisia Europeană că îngheaţă din motive strict politice fondurile europene alocate ţării sale, menţionând printre aceste motive opoziţia Budapestei faţă de primirea migranţilor şi faţă de sancţiunile europene impuse Rusiei după agresiunea contra Ucrainei, consemnează agenţiile AFP şi MTI, citate de Agerpres.

„În câteva subiecte fundamentale există divergenţe de opinie între Comisia Europeană şi Ungaria (...) şi de aceea (executivul comunitar) nu agreează guvernul ungar”, astfel că „birocraţii de la Bruxelles” amână în cazul Ungariei aplicarea planului de relansare post-pandemie „din motive politice evidente”, a declarat Orban în interviul săptămânal acordat postului de radio Kossuth.

Bruxellesul „cere deschiderea frontierelor noastre pentru migranţi, dar noi nu vom face asta, introducerea propagandei lor sexuale în şcolile noastre, dar la fel nu o vom face, şi ne mai cere sprijinul necondiţionat pentru sancţiuni (împotriva Moscovei) şi pentru război (în Ucraina), dar nici pe aceasta nu o vom face”, a indicat premierul ungar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE