Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Frigul închide Transfăgărășanul și Transalpina. De joi, circulația va fi interzisă pe anumite sectoare ale drumurilor

Publicat de: Euronews

Circulația pe cele mai înalte zone din Transfăgărășan și Transalpina se închide joi, de la ora 7:00, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Decizia a fost luată din cauza scăderii temperaturilor.

Circulația rutieră va fi interzisă  pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:

  • pe Transfăgărășan (DN 7C) - între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 - 130+800),
  • pe Transalpina (DN 67C) - între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 - km 59+800).

Șoferii care tranzitează rutele montane sunt sfătuiți să aibă mașinile echipate de iarnă, să circule cu atenție și să respecte atenționările autorităților.

„CNAIR a reuşit în acest an, printr-un efort susţinut şi cu ajutorul condiţiilor meteo favorabile, să menţină circulaţia deschisă pe aceste rute montane o perioadă de timp mai lungă decât de obicei, însă prioritatea principală este integritatea şi viaţa celor care merg pe drum. Recomandăm conducătorilor auto care tranzitează în această perioadă rute montane să aibă autoturismele echipate de iarnă, să circule cu atenţie şi să respecte semnalizările şi atenţionările oficiale", subliniază reprezentanţii CNAIR.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE