Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța va livra arme Armeniei. Anunțul făcut de ministrul de externe francez

Franța a semnat un acord cu Armenia privind furnizarea de arme, care să consolideze securitatea țării din Caucaz. Mesajul a fost transmis de ministrul francez de externe în timpul vizitei sale la Erevan.

Ministrul de externe francez Catherine Colonna a fost în Armenia. Vizita ei vine după ce, luna trecută, acest stat a pierdut controlul asupra provinciei separatiste Nagorno-Karabah în favoarea Azerbaidjanului. În declarația sa, a promis guvernului de la Erevan sprijin. 

 Catherine Colonna, ministrul francez de externe: ”Aș dori să declar în mod public că Franța a convenit asupra unor contracte viitoare cu Armenia, care vor permite livrarea de echipamente militare către această țară, astfel încât aceasta să-și poată asigura apărarea. Desigur, nu pot intra în mai multe detalii în acest moment.”

În Franța trăiesc foarte mulți armeni. Tocmai de aceea, autoritățile de la Paris au ajutat la medierea disputei teritoriale dintre Armenia și Azerbaidjan, cu privire la regiunea Nagorno-Karabah. Prim-ministrul Armeniei și președintele Azerbaidjanului urmează să se întâlnească în orașul spaniol Granada, pentru a încerca să semneze un tratat de pace, care să pună capăt unui conflict vechi de mai bine de 30 de ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE