Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța s-ar putea confrunta la iarnă cu întreruperi programate ale energiei electrice

Francezii ar putea avea parte de o iarnă mai ciudată, marcată de posibila întrerupere a curentului electric. Avertismentul vine chiar de la premierul Elisabeth Borne și ar fi una dintre măsurile de reducere a consumului de energie pentru mediul de afaceri, în special. Cel mai rău scenariu ar fi, spune premierul, întreruperi ale curentului de două ore în locuințele francezilor.

Declarația a fost făcută înainte de o ședință a cabinetului francez, de joi.

"Nu vom tăia gazul în gospodăriile franceze. Companiile noastre, marii consumatori, ar fi cele care ar putea fi afectate", a declarat Borne la emisiunea Quotidien de la postul de televiziune TMC, după ce Gazprom a anunțat suspendarea livrărilor de gaz către grupul francez Engie, începând cu 1 septembrie, din cauza neplății.

Borne a precizat că clienții Engie nu vor avea de suferit, întrucât compania "a găsit alte surse de aprovizionare".

Deși persoanele fizice și gospodăriile nu vor fi afectate, ea a recunoscut că întreruperea gazelor pentru companii ar putea avea "consecințe economice și sociale".

Premierul a declarat că Guvernul va face tot posibilul pentru a evita să se ajungă la "raționalizarea" energiei, transmite Anadolu.

În centrul discuției miniștrilor sunt subiecte legate de energie și probleme de climă. În plus, în Franța sunt programate mai multe opriri ale reactoarelor nucleare, pentru revizii. Franța se bazează pe energia nucleară pentru aproximativ 67% din energia sa electrică, mai mult decât orice altă țară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE