Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Râurile din Europa au secat din cauza secetei extreme. Elveția, Germania și Franța, printre cele mai afectate țări

Intensitatea valurilor de căldură din vestul Europei s-a mai redus, însă seceta cauzată de temperaturile extreme din această vară a cauzat secarea unora dintre cele mai mari râuri și fluvii. Acest fapt afectează transporturile și pun în pericol anumite specii de pești. Printre cele mai afectate țări sunt Elveția, Germania și Franța.

Efectele puternice ale schimbărilor climatice

În Elveția, Asociația Pescarilor a emis un raport care spune că peștii mor în „proporții istorice” și există pericolul ca mai multe specii să dispară pentru totdeauna.

În Germania, nivelul celui de-al doilea fluviu ca mărime din Europa, Rinul continuă să scadă, iar acest lucru afectează transporturile fluviale de mărfuri și industria din zonă. Doar navele de mărimi mici, cu încărcături ușoare, mai pot naviga în aceste condiții pe Rin.

În capitala țării, Berlin, spațiile odinioară verzi au dispărut complet. Ecologiștii avertizează că schimbările climatice au provocat seceta extremă din Germania.

În Franța, viticultorii din regiunea Bordeaux sunt îngrijorați că seceta le va afecta culturile. În această regiune a țării a plouat doar de două ori în ultimele trei luni. Însă faimoșii viticultori francezi speră că, în ciuda recoltei mici, calitatea vinului îi va surprinde pe cei care îl vor degusta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE