Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța ridică nivelul de alertă teroristă la maxim. Decizia, luată după atacul terorist de la Moscova

Franța crește numărul patrulelor armate pe străzi după ce o facțiune afiliată Statului Islamic a revendicat atentatul care a făcut peste 130 de morți la Moscova.

Statul Islamic a comis mai multe atacuri în Franța, inclusiv la teatrul Bataclan în 2015.

Premierul Gabriel Attal a declarat că decizia guvernului a luat în considerare amenințările directe care planează asupra Franței, mai ales în contextul Jocurilor Olimpice organizate în Hexagon anul acesta.

Cum funcționează sistemul de alertă din Franța

Sistemul de alertă din Franța are trei niveluri. Nivelul de urgență este activat în urma unui atac în Franța sau în străinătate sau atunci când amenințarea unui atac este iminentă.

Cel mai înalt nivel de alertă permite aplicarea unor măsuri de securitate excepționale, inclusiv creșterea numărului de patrule ale forțelor armate în locurile publice.

Franța a fost lovită în mod repetat de atacuri jihadiste crude, inclusiv masacrul în sala de concerte Bataclan din 2015. Extremiștii au deschis focul asupra spectatorilor de la concert și au ținut ostatici ore întregi.

Țara era deja în alertă de mare securitate înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris din acest an, care se așteaptă să atragă milioane de vizitatori în țară. Preocupările de securitate sunt deosebit de mari pentru ceremonia excepțională de deschidere din 26 iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE