Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Amenințare de atentat în Franța. Șapte aeroporturi, inclusiv cel din Strasbourg, au fost evacuate în urma unor alerte teroriste

Aeroportul din Strasbourg a fost evacuat, de asemenea, potrivit ultimelor informații. Alte șase aeroporturi din Franța au fost evacuate înainte, în dimineața zilei de miercuri, în urma unor alerte teroriste.

18/10/2023 , 16:00

Și aeroportul din Strasbourg a fost evacuat. Operațiunile sunt în desfășurare

Un purtător de cuvânt al aeroportului din Strasbourg a declarat că aeroportul a fost evacuat în totalitate în urma unei amenințări primite printr-un „e-mail”, potrivit Euronews.com.


Știrea inițială:

Șase aeroporturi din Franța au fost evacuate în urma unor alerte teroriste. Cele șase aeroporturi evacuate în urma „amenințărilor de atentat” sunt cele din Nantes, Nisa, Toulouse, Lille, Lyon și Paris Beauvais.

”Aeroportul Lille este evacuat în urma unei amenințări cu bombă. Serviciile de securitate de stat sunt la fața locului”, au precizat reprezentanții aeroportului Lille pe rețeaua X (fosta Twitter).

Cele șase aeroporturi au fost evacuate miercuri dimineață după ce au fost primite amenințări prin e-mail în legătură cu comiterea unui atentat, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Poliției, conform Lefigaro.

La fața locului au intervenit forțe de ordine pentru a fi eliminate suspiciunile.

”A existat doar o alertă de pachet suspect, ceva frecvent, care a necesitat instituirea unui perimetru de securitate. Dar totul a revenit la normal”, se arată într-un comunicat al aeroportului din Nisa.

Potrivit Le Parisien, reprezentanții Ministerului francez de Interne au confirmat că „mai multe aeroporturi au primit ”amenințări de atentat”.

”Principiul precauției se aplică”, ceea ce obligă la evacuarea aeroporturilor vizate, au mai precizat autoritățile franceze.

De asemenea, un purtător de cuvânt al Direcției Generale a Aviației Civile (DGAC) a confirmat "amenințări cu bombă" și "evacuări de terminale" miercuri dimineață la patru hub-uri - Lille, Lyon, Toulouse și Beauvais (la nord de Paris) - fără a putea oferi imediat mai multe detalii.

Potrivit tabloului de bord online al DGAC, trei aeroporturi se confruntau cu întârzieri semnificative în jurul prânzului: Toulouse-Blagnac (două ore la sosire, o oră și jumătate la plecare), Lille-Lesquin (o oră și jumătate la sosire și plecare) și Beauvais-Tillé (aproape două ore la plecare).

Pe aeroportul din Bron, un aeroport de afaceri, "au fost ridicate îndoielile, traficul a fost reluat", a precizat conducerea aeroportului.

La Lille, "clădirea terminalului a fost evacuată în jurul orei 10.30", potrivit unei purtătoare de cuvânt.

În urmă cu doar o zi,Palatul Versailles a fost evacuat, din cauza unei alerte cu bombă.

Amenințări la doar două zile după ce Macron a cerut verificarea persoanelor radicalizat

În contextul atentatului în care un profesor a fost ucis, preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut autorităţilor să verifice cu atenţie dosarele persoanelor radicalizate susceptibile să fie expulzate din ţară.

Emmanuel Macron vrea să se asigure că nu a existat nicio ”omisiune” la examinarea procedurilor vizând persoanele de pe aşa-zisele "liste S" cu suspecţi care constituie o ameninţare potenţială pentru "securitatea statului", a precizat preşedinţia franceză, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

Într-o circulară, Ministerul de Interne ordonă tuturor prefecţilor din ţară să reunească în termen de 48 de ore grupurile departamentale de evaluare a radicalizării create în 2014 pentru a "reexamina în detaliu" toate "cazurile individuale", "în special cele vizând străini cu situaţia neclară", a explicat preşedinţia franceză.

Scopul este de a se "asigura că toate persoanele radicalizate care sunt susceptibile de a fi expulzate au şi fost trimise din ţară sau pentru a accelera procedurile", precum şi pentru "a reverifica dacă nu au existat omisiuni şi dacă procedura a fost respectată în totalitate".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE