Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozie într-un poligon din Sălaj. Nouă militari au fost răniți. Reacția MApN

O explozie a avut loc, miercuri, într-un poligon al Armatei din localitatea Crasna, județul Sălaj, în timpul unei ședințe de instruire cu grenade. Nouă militari au fost transportați la spital, iar unul dintre ei s-a ales cu răni grave.

Reprezentanții Ministerului Apărării au precizat că incidentul a avut loc în jurul orei 10.15, în Poligonul Crasna, din județul Sălaj, ”în timpul executării unei ședințe specifice de aruncare a grenadei”.

”Un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuțiu”, din Șimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior, fiind transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău”, se arată într-un comunicat al MApN.

De asemenea, medicii care au intervenit la fața locului au acordat primul ajutor altor opt militari aflați în proximitatea locului în care s-a produs explozia.

”Ulterior, cei opt militari au fost transportați cu ambulanțe la același spital, pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale.

Conducerea unității a informat Parchetul Militar și a numit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, au mai precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE