Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nivelul de alertă teroristă, ridicat la ''substanţial'' în Olanda

Probabilitatea unui atac terorist în Olanda a sporit în ultimele luni, a anunţat marţi agenţia antiterorism olandeză, care a ridicat nivelul de alertă teroristă pentru prima dată începând din 2019, transmite Reuters.

Coordonatorul naţional pentru antiterorism şi securitate (NCTV) a declarat că a ridicat nivelul de alertă teroristă la 4 (''substanţial'') pe o scară până la 5, explicând decizia prin conflictul actual între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

ISIS cere simpatizanților să comită atacuri în Occident

''Organizaţii precum ISIS şi Al-Qaida folosesc războiul din Gaza pentru a le cere simpatizanţilor să comită atacuri în Occident'', a menţionat NCTV.

''Atacurile şi arestările din Franţa, Belgia şi Regatul Unit începând din octombrie ilustrează riscurile ridicate de indivizi radicalizaţi care sunt inspiraţi de evenimentele actuale şi de organizaţii teroriste'', a adăugat NCTV.

Dacă această agenţie va avea informaţii despre un atac specific care ar fi planificat în Olanda, atunci nivelul de alertă teroristă va fi ridicat la 5 (''critic'').

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE