Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Formula 1: Franța renunță la etapa de Grand Prix. „Marele Circ” se mută în destinații mai puțin tradiționale

Publicat de: Euronews

Etapa din Franța a Formulei 1 nu va mai avea loc în 2023, anunță organizatorii competiției. Șeful Formulei 1, Stefano Domenicali, spune că discuțiile continuă, iar etapa din Franța ar putea face parte în viitor dintr-un sistem prin rotație cu alte Grand Prix-uri.

Responsabilul Formulei 1, Stefano Domenicali, a afirmat într-o conferinţă de presă că discuţiile vor continua cu promotorul Grand Prix-ului Franţei, iar cursa ar putea intra pe viitor într-un sistem de rotaţie cu alte Grand Prix-uri.

„Discuţiile sunt foarte, foarte deschise pentru un mare viitor şi o posibilitate, nu pentru anul viitor, de a găsi un sistem de rotaţie care să permită fiecăruia să facă parte din calendar”, a spus Domenicali.

Franța, Belgia și Monaco nu a reînnoit încă parteneriatul

Franța, la fel ca Belgia și Monaco, nu a reînnoit încă parteneriatul cu campionatul mondial de Formula 1 pentru 2023. O explicație ar putea fi creșterea continuă a costurilor pentru organizarea etapelor în Formula 1. Grand Prix-urile par a se muta către destinații mai puțin clasice - Arabia Saudită, Miami și, anul viitor, în Las Vegas.

„Dacă celelalte două Grand Prix-uri au încă şansa să fie prezente în calendar, Franţa îşi ia rămas bun de la Formula 1”, a precizat joi Stefano Domenicali.

Revenit pe circuitul Paul-Ricard în calendarul Campionatului Mondial în 2018, la zece ani de la ultima ediţie de la Magny-Cours, Grand Prix-ul Franţei este al şaselea cel mai disputat Mare Premiu din istoria Formulei 1, începând din 1950, cu 62 de ediţii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE