Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Constructorul german Audi se va implica în Formula 1, începând cu anul 2026, ca furnizor de unități de putere. Anunțul a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă la Spa-Francorchamps, unde va avea loc în weekend etapa de Formula 1.

Audi va deveni, astfel, al doilea constructor german implicat în Formula 1, după Mercedes.

Anunțul implicării Audi, parte a Volkswagen Group, în Formula 1 vine după ce la începutul acestei luni au fost publicate noile reglementări privind unitățile de putere, concepute special pentru a face posibilă și atractivă pentru noii veniți să se alăture sportului la nivel competitiv.

Astfel, unitățile de putere din 2026 vor menține arhitectura actuală a motorului cu combustie internă V6, dar vor avea o putere electrică sporită și combustibili 100% durabili. Acești doi factori, spune Audi, au fost factorii cheie pentru decizia de a se implica în acest sport.

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursă imagini: formula1.com

Mesajul președintelui Formula 1

Președintele F1, Stefano Domenicali, a salutat implicarea constructorului german. „Sunt încântat să urez bun venit Audi în Formula 1, o marcă de automobile emblematică, pionier și inovator tehnologic. Acesta este un moment major pentru sportul nostru. care evidențiază puterea uriașă pe care o avem ca platformă globală care continuă să crească.

Este, de asemenea, o mare recunoaștere a faptului că trecerea noastră către motoare hibride alimentate în mod durabil în 2026 este o soluție viitoare pentru sectorul auto. Cu toții așteptăm cu nerăbdare să vedem sigla Audi pe grilă și vom auzi mai multe detalii de la ei cu privire la planurile lor în timp util.”, a spus Domenicali, potrivit formula1.com.

Audi a precizat că va anunța până la sfârșitul acestui an o decizie cu privire la echipa cu care se va alinia începând cu anul 2026.

În prezent, în Marele Circ există patru constructori: Mercedes (Mercedes-AMG Petronas, McLaren, Williams și Aston Martin), Ferrari (Ferrari, Aston Martin și Haas), RBPT/Red Bull Power Train (Red Bull Oracle și Alpha Tauri) și Renault (Alpine Renault).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE