Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jean Todt, fostul șef Ferrari: Urmăresc cursele de Formula 1 cu Michael Schumacher

Publicat de: Ioana Tomescu

Jean Todt, fostul director al scuderiei Ferrari, a făcut dezvăluiri despre starea lui Michael Schumacher, multiplul campion de Formula 1 care a suferit un grav accident în 2013.

Prezent la un eveniment în Koln, la care a participat și soția fostului pilot de Formula 1, Corinna Schumacher, Jean Todt a declarat că nu îi este dor de Michael Schumacher, pentru că îl vizitează des.

„Nu îmi este dor de Michael, îl văd. Da, este adevărat, urmăresc curse (de Formula 1 – n.r.) cu el. Dar, firește, îmi lipsește mult ce făceam împreună”, a declarat pentru RTL fostul director al scuderiei Ferrari și al FIA (Federația Internațională de Automobilism)

Astăzi, fiul lui Schumacher, Mick, calcă pe urmele tatălui său și este pilot de Formula 1. În vârstă de 23 de ani, Mick Schumacher este la al doilea sezon de Formula 1, pentru echipa Haas. În cursa din Austria, acesta a obținut cea mai bună clasare a sa, locul 6. Acest lucru după ce, în cursa anterioară, de la Silverstone, a obținut primele sale puncte în Formula 1.

Puține informații despre starea lui Schumacher

Michael Schumacher nu a fost văzut public din 2013, când a suferit un grav accident de schi într-o stațiune din Alpii francezi. Fostul pilot de Formula 1, de șapte ori campion mondial, s-a lovit la cap și a stat șase luni în comă.

Ulterior, acesta a intrat într-un proces de recuperare, însă familia sa nu a oferit publicului detalii cu privire la starea de sănătate.

În septembrie 2021, soția acestuia a spus că „Michael este aici. Diferit, dar este aici. În fiecare zi îmi arată cât de puternic este”. În aceeași perioadă, Jean Todt, care este un apropiat al lui Michael Schumacher, a declarat pentru Bild că „starea lui Michael Schumacher se va îmbunătăți încet și sigur”.

Michael Schumacher a împlinit 53 de ani pe 3 ianuarie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE