Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Franța interzice zborurile interne pe distanțe scurte în favoarea călătoriilor cu trenul

Publicat de: Mirabela Vasile

Franța a primit undă verde pentru a interzice zborurile interne pe distanțe scurte. Comisia Europeană a aprobat mișcarea care va elimina zborurile între orașe care sunt legate printr-o călătorie cu trenul de mai puțin de 2,5 ore.

Decizia a fost anunțată vineri. Schimbările fac parte din Legea climei din 2021 a țării.

De asemenea, Franța reprimă utilizarea avioanelor private pentru călătorii scurte, în încercarea de a face transportul mai ecologic și mai echitabil pentru populație.

Ministrul Transporturilor, Clément Beaune, a declarat că țara nu mai poate tolera pe cei super bogați să folosească avioane private, în timp ce publicul face reduceri pentru a face față crizei energetice și schimbărilor climatice.

Franța a dat undă verde pentru a desființa zborurile interne

Franța a primit oficial aprobarea pentru a opri zborurile interne care dăunează mediului. Inițial, interdicția va afecta doar rutele dintre Paris Orly și Nantes, Lyon și Bordeaux.

Zborurile de legătură vor trebui, de asemenea, să respecte aceste noi reguli.

Când măsurile au fost anunțate pentru prima dată , acestea au fost contestate de Uniunea Aeroporturilor Franceze (UAF), precum și de filiala europeană a Consiliului Aeroporturilor Internațional (ACI Europe).

Acest lucru a determinat o investigație aprofundată a Comisiei Europene pentru a stabili dacă planul ar putea merge înainte sau nu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE