Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța, afectată de o nouă grevă. Sindicaliștii amenință cu blocarea transportului public în Paris

Publicat de: Euronews

Franța se confruntă cu ample mișcări de protest în domeniul transporturilor. Sindicaliștii din Hexagon au făcut apel la o grevă de o zi pentru toți muncitorii care funcționează în rețeaua de transport terestru și subteran. Motivul îl reprezintă salariile mici și lipsa locurilor de muncă în domeniu. În același timp, mișcări de protest similare sunt anunțate să aibă loc în perioada următoare și în Regatul Unit.

Plan controversat de revizuire a sistemului de pensii

În capitala Franței, Paris, sunt așteptate perturbări majore în domeniul transporturilor pe tot parcursul zilei de joi, în condițiile în care sindicatele franceze au lansat un apel la o grevă de o zi pentru mijloacele de metrou și autobuz. Sindicaliștii cer salarii mai bune și creșterea numărului de angajări.

Această acțiune reprezintă cea mai recentă etapă a mișcărilor sindicale. În ultimele săptămâni au avut loc greve în mai multe sectoare ale economiei franceze, muncitorii spunând că au nevoie de condiții mai bune, în contextul unei inflații crescute.

Sindicatele încearcă, de asemenea, să intensifice presiunea asupra președintelui Emanuel Macron, care are în plan să relanseze un plan controversat de revizuire a sistemului de pensii din această țară. Și, deși aceste multiple apeluri la acțiune nu s-au tradus cu adevărat într-o convertire în fapte, mulți se pregătesc aici pentru o iarnă dificilă în cazul în care planurile lui Emanuel Macron vor merge mai departe.

Între timp, sunt așteptate perturbări ale transporturilor și în Marea Britanie, acolo unde sindicaliștii din Transporturi și de la Metroul Londonez plănuiesc, de asemenea, de o grevă generală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE