Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO Gabriela Firea și mai mulți ministri, cu coifuri pe cap la evenimentul dedicat copiilor, la Palatul Victoria

Îmbrăcați la patru ace și cu coifuri colorate pe cap. Așa au sărbătorit câțiva oficiali ai Guvernului Ziua Copilului. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, au participat, la Palatul Victoria, la un eveniment alături de copii români, dar și de copii ucraineni refugiați în țara noastră.

La evenimentul "Pace, prietenie, iubire", desfăşurat pe holul Palatului Victoria, au participat copii români şi ucraineni cu vârste între 4 şi 14 ani, care au desenat şi au pictat.

Gabriela Firea a menţionat că în prezent sunt aproximativ 40.000 de copii din Ucraina pe teritoriul României.

„Guvernul României este astăzi locul de joacă al copiilor. Ne-am dorit ca Palatul Victoria să se deschidă pentru copiii din România și din Ucraina, care au dorit să participe la un concurs de desene și pictură inedit. (...) Sunt convinsă că fiecare dintre ei și-ar fi dorit ca în această zi, și mă refer la cei din Ucraina, să și-o petreacă în țara lor, cu familiile lor, dar din păcate, războiul i-a determinat să fugă împreună cu mamele din țara lor. România este o țară prietenoasă, o țară care are grijă de copiii din România, dar și de cei din Ucraina care se află pe teritoriul țării noastre și nu au trecut puțini, au fost 38.000 și mai sunt, în acest moment, aproape 40.000 de copii din Ucraina pe teritoriul României, dintre care 200 provin din instituțiile de plasament”, a precizat Gabriela Firea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE