Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fotbalistul Christian Atsu, dat dispărut după cutremurul din Turcia, a fost salvat de sub dărâmături

Publicat de: Ioana Tomescu

Christian Atsu, fostul atacant al echipelor Chelsea și Newcastle, a fost salvat de sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite în urma cutremurului care a lovit Turcia, a anunțat marți Federația de fotbal din Ghana într-o postare pe Twitter, preluată de Associated Press.

Internaționalul ghanez joacă la clubul turc Hatayspor. Un purtător de cuvânt al clubului a declarat luni presei turcești că se credea că Atsu se afla într-o clădire care a fost dărâmată de cutremurul cu magnitudinea de 7,7 grade și de replicile care au lovit sud-estul Turciei și Siria vecină și care a ucis peste 5.000 de persoane.

Locul și starea lui Atsu nu au fost confirmate peste noapte, până când Federația Ghaneză de Fotbal a postat marți o actualizare pe site-ul său oficial de pe Twitter, spunând că: „Am primit o veste pozitivă că Christian Atsu a fost salvat cu succes".

Atsu primește îngrijiri medicale, dar federația nu a dat detalii despre eventuale răni.

Atsu, în vârstă de 31 de ani, s-a alăturat anul trecut echipei Hatayspor, care are sediul în orașul Antakya din sudul țării.

Cutremurul a avut loc luni dimineața devreme și a fost centrat în provincia Kahramanmaraș din sud-estul Turciei.Multiple replici au provocat mai multe distrugeri.

Peste 6.000 de clădiri s-au prăbușit numai în Turcia, iar salvatorii se grăbesc să găsească supraviețuitori la temperaturi de îngheț. Oficialii spun că până la 1.500 de clădiri au fost distruse în provincia Hatay, chiar la sud-vest de epicentrul cutremurului și unde se află sediul clubului Hatayspor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE