Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul premier pakistanez Imran Khan, rănit într-un atac armat. Tentativă de asasinare, principala ipoteză

Fostul premier pakistanez, Imran Khan, a fost împușcat în timpul un marș de protest, în provincia Punjab. Un bărbat înarmat a deschis focul asupra camionului în care se aflau Khan și mai mulți susținători, conform euronews.com. Un oficial al partidului, Asad Umar, a confirmat că Imran Khan a fost rănit la un picior, dar este în afara oricărui pericol.

Bărbatul suspectat de atac a fost ucis, în timp ce o altă persoană a fost reținută de poliție, a declarat pentru AFP un consilier de-ai lui Khan. „A fost o încercare de a-l ucide (pe Khan), de a-l asasina”, susține acesta.

Khan, în plin protest după înlăturarea sa

Nu se cunosc detalii despre identitatea suspectului. Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea atacului. Khan călătorea într-un convoi de camioane și mașini, care se îndreptau spre capitala Islamabad, în cadrul campaniei sale menite să forțeze guvernul să organizeze alegeri anticipate.

Fostul premier a fost văzut ulterior cu un bandaj la picior. A fost mutat într-un alt vehicul, de unde a și venit anunțul că e în afara oricărui pericol.

Unii dintre susținătorii partidului său, Tehreek-e-Insaf au fost, de asemenea, răniți, potrivit oficialilor din tabăra lui Imran Khan.

Atacul a avut loc la mai puțin de o săptămână după ce Khan și-a început marșul din Lahore, capitala provinciei Punjab, alături de mii de simpatizanți.

De la înlăturarea sa, în urma unei moțiuni de cenzură în Parlament, în aprilie, Khan a susținut că totul este o conspirație, pusă la cale de succesorul său, premierul Shahbaz Sharif și de SUA - afirmații pe care atât noul lider pakistanez, cât și oficialii de la Washington le-au negat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE