Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Fost ministru al Energie: OMV a dat România în judecată pentru o clauză din legea offshore

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, a transmis luni că reprezentanţii OMV au încercat constant să determine anumite schimbări în legea offshore, inclusiv cât a fost el ministru al Energiei şi el nu a cedat.

Deputatul PNL spune că OMV trebuie să respecte aceeaşi lege pe care o respectă toate companiile în România iar o schimbare a cadrului legislativ acum ar fi cel puţin suspectă şi în detrimentul românilor.

”Reprezentanții OMV au încercat constant să determine anumite schimbări în legea offshore, inclusiv cât am fost eu ministru al Energiei.Eu NU am cedat.Nu aș vrea să vorbesc despre presiuni, pentru că nu s-a pus problema. Deoarece vorbim despre un furnizor important și o parte importantă din angrenajul economic românesc este firesc să existe discuții.

Dar una e una, alta e alta. OMV trebuie să respecte aceeași lege pe care o respectă toate companiile în România. O schimbare a cadrului legislativ acum ar fi cel puțin suspectă și în detrimentul românilor.

Eu sunt autorul articolul pe care aud că îl doresc schimbat astăzi cei de la OMV. Dreptul de preempțiune al statului român asupra gazului extras din Marea Neagră nu este negociabil!De ce? Pentru că este un drept fundamental care asigură securitatea noastră energetică.”, a declarat Virgil Popescu.

Distribuie

Taguri