Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fost comandant Wagner, arestat în Norvegia, la granița cu Rusia

Un fost comandant al mercenarilor Wagner, Andrei Medvedev, a fost arestat în Norvegia, în timp ce ar fi încercat să treacă granița pentru a reveni în Rusia. El a solicitat azil în Norvegia la începutul acestui an, după cum a confirmat avocatul său.

Andrei Medvedev a reușit să fugă din Rusia în ianuarie 2023 și trecut granița prin zona arctică, după ce a scăpat nevătămat în urma focurilor de armă trase de vameșii ruși. Ulterior, el a făcut dezvăluiri privind experiența sa în grupul paramilitar Wagner, în timpul luptelor din Ucraina.

Fostul comandant al grupului Wagner, Andrei Medvedev, a fost arestat în Norvegia

Însă avocatul norvegian al lui Medvedev susține că acesta nu trebuia arestat, pentru că, de fapt, nu ar fi încercat să traverseze granița.

"El se afla acolo pentru a vedea dacă găsea locul prin care trecuse granița (n.r.: din Rusia în Norvegia, în luna ianuarie). A fost oprit în timp ce se afla într-un taxi, dar nu s-a aflat în apropierea graniței. Nu era niciodată în intenția sa să treacă frontiera", a precizat avocatul Brynjulf Risnes, citat de Sky News.

Șeful și fondatorul grupării Wagner, Evgheni Prigojin, a murit pe 23 august, după ce avionul în care se afla s-a prăbușit în apropiere de Moscova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE