Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Formula 1: Audi va fi furnizorul de motoare al echipei Sauber, din 2026

Publicat de: Ioana Tomescu

Audi a ajuns la un acord cu Sauber pentru a colabora începând cu sezonul 2026 din Formula 1. Concret, Sauber va deveni echipa de uzină a constructorului german, potrivit formula1.com.

Audi a anunțat în august că se va alătura F1 ca furnizor de unități de propulsie, atunci când, peste patru ani, vor fi introduse noile reglementări care prevăd o putere electrică sporită și carburanți 100% sustenabili.

Înaintea Marelui Premiu al Mexicului, Audi a declarat că Sauber - care în prezent concurează sub sigla Alfa Romeo - va deveni "partenerul său strategic" pentru programul de F1 și că firma auto intenționează să achiziționeze o participație în Sauber Group.

Cum va funcționa colaborarea Audi-Sauber în Formula 1

Audi va crea unitatea de propulsie la baza sa din Neuburg, în Germania - unde lucrează deja peste 120 de persoane la acest proiect - în timp ce Sauber va dezvolta și va fabrica mașina de curse la sediul său din Hinwil, Elveția. Sauber va fi, de asemenea, responsabilă pentru planificarea și executarea operațiunilor de cursă.

"Suntem încântați că am obținut un partener atât de experimentat și de competent pentru ambițiosul nostru proiect de Formula 1", a declarat Oliver Hoffmann, membru al Consiliului de Administrație al Audi AG responsabil pentru programul F1.

"Cunoaștem deja Grupul Sauber, cu instalațiile sale de ultimă generație și echipa sa experimentată, din colaborările anterioare și suntem convinși că împreună vom forma o echipă puternică."

Ce se întâmplă cu Alfa Romeo și parteneriatul cu Sauber

Înaintea sosirii Audi, Alfa Romeo va înceta să mai sponsorizeze Sauber la finalul campaniei din 2023. Echipa elvețiană va continua să folosească unități de propulsie Ferrari până la sfârșitul anului 2025, înainte de a prelua motorizări Audi pentru următoarea campanie.

Audi - care face parte din Grupul Volkswagen - spune că extinderea instalației sale din Neuburg în ceea ce privește personalul, clădirile și infrastructura tehnică ar trebui "să fie în mare parte în vigoare în 2023". Aceștia intenționează să facă primele teste ale unității de propulsie 2026 într-o mașină de teste F1 în 2025.

Audi va fi, din 2026, al doilea constructor german implicat în Formula 1, după Mercedes.

Unitățile de putere din 2026 vor menține arhitectura actuală a motorului cu combustie internă V6, dar vor avea o putere electrică sporită și combustibili 100% durabili. Acești doi factori, spune Audi, au fost factorii cheie pentru decizia de a se implica în acest sport.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE