Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Firmele din Rusia, interzise la CES 2023. Decizia prin care organizatorii susțin Ucraina

Organizatorii Consumer Electronics Show (CES) nu au permis companiilor rusești să-și expună produsele în cadrul expoziției de tehnologie din cauza deciziei președintelui Vladimir Putin de a invada Ucraina.

Un reprezentant al Consumer Technology Association (CTA), organizatorul evenimentului de inovații în tehnologie din Las Vegas, a afirmat că decizia a afectat doar un posibil expozant.

Nicio firmă din Rusia nu a fost prezentă la ediția CES din 2022, însă patru companii au participat virtual în 2022, a precizat un purtător de cuvânt al organizatorului evenimentului, conform AP.

Statele Unite se numără printre cele aproape 30 de state care au sancționat Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Președintele CTA, Gary Shapiro, a catalogat invazia rusă drept un „atac tragic și ilegal asupra poporului și națiunii independente a Ucrainei”. El a precizat că unele companii și startup-uri ucrainene își vor expune gadgeturile la expoziția din Las Vegas.

"Numeroși oameni din întreaga lume vor să susțină Ucraina (...) Știu că soția mea caută produse din Ucraina pe care le poate comanda. Iar noi am cumpărat lucruri din Ucraina direct”, a afirmat Shapiro.

Organizatorii se așteptă ca la CES 2023 să participe aproape 100.000 de oameni până duminică, atunci când se încheie expoziția. Evenimentul a început marți seara, fiind prezentate în avanpremieră o parte dintre cele 3.000 de companii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE