Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Finlanda prelungeşte închiderea frontierei sale cu Rusia până în aprilie

Guvernul finlandez va prelungi închiderea punctelor de trecere de la frontiera sa cu Rusia până pe 14 aprilie, a anunţat joi Ministerul de Interne al Finlandei, informează Reuters.

Finlanda a închis frontiera cu Rusia anul trecut

Finlanda şi-a închis frontiera sa estică cu Rusia la sfârşitul anului trecut, pe fondul creşterii numărului de migranţi sosiţi inclusiv din Siria şi Somalia. Helsinki a acuzat Rusia că i-a îndreptat pe migranţi spre această frontieră, acuzaţie pe care Kremlinul o respinge.

Autorităţile finlandeze au dovezi care arată că mai mulţi migranţi ar veni din Rusia dacă guvernul va încheia perioada de închidere a frontierei, a subliniat joi Ministerul de Interne al Finlandei.

"Sunt cel puţin sute, dacă nu mii de migranţi lângă partea rusă a frontierei, care aşteaptă o oportunitate de a-şi continua drumul în Finlanda", a declarat într-un comunicat ministrul de interne finlandez Mari Rantanen.

În total 1.323 de solicitanţi de azil au ajuns în Finlanda dinspre Rusia în perioada august-decembrie anul trecut, potrivit autorităţii finlandeze de frontieră.

În ianuarie, autoritatea de frontieră a declarat pentru Reuters că nu a putut localiza circa 160 de migranţi şi că după toate probabilităţile aceştia şi-au continuat probabil călătoria spre o altă ţară europeană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE