Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Finlanda închide patru puncte de trecere a frontierei cu Rusia, aşa cum a promis

Finlanda a închis patru puncte de trecere a frontierei cu Rusia la primele ore ale zilei de sâmbătă, invocând o creştere a numărului de migranţi ilegali cărora autorităţile ruse le permit trecerea fără ca aceşti migranţi să aibă asupra loc documentele corespunzătoare, transmite dpa.

În regiune, a mai rămas deschis doar punctul de trecere a frontierei

Agenţia finlandeză pentru protecţia frontierelor a anunţat că închiderea punctelor de trecere, care a fost anunţată joi, a fost acum pusă în aplicare la Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra şi Niirala, în sud-estul ţării. În regiune, a mai rămas deschis doar punctul de trecere a frontierei feroviar de la Vainikkala.

Helsinki acuză autorităţile ruse că-i ajută pe migranţi să treacă graniţa pentru ca aceştia să poată solicita azil într-o ţară membră a Uniunii Europene.

Solicitările de azil vor fi de acum încolo gestionate la punctele de trecere a frontierei de la Salla şi Vartius, aflate la sute de kilometri în nord.

Numărul solicitanţilor de azil ilegali în sud-estul Finlandei a crescut din nou semnificativ vineri la 163, dublul numărului înregistrat în toată săptămâna trecută.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE