Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Finlanda face apel la soluţii comune la nivelul UE pentru a împiedica fluxul de migranţi dinspre Rusia

Finlanda vrea ca Uniunea Europeană să identifice măsuri comune pentru a împiedica ceea ce consideră a fi "migraţia instrumentalizată", adică un flux de migranţi veniţi din Rusia fără documente de călătorie valabile, a declarat marţi premierul finlandez Petteri Orpo, transmite Reuters.

Finlanda şi-a închis anul trecut graniţa cu Rusia pentru a opri sosirile de migranţi în număr tot mai mare din ţări ca Siria şi Somalia şi a acuzat Moscova că foloseşte migraţia împotriva ei şi a Uniunii Europene, alegaţie respinsă de Kremlin.

Totuşi, migranţii au continuat să vină, iar marţi guvernul finlandez a prezentat parlamentului o propunere care le-ar permite grănicerilor să-i întoarcă din drum pe solicitanţii de azil care încearcă să intre în ţară dinspre Rusia.

"Trebuie să punem pe primul loc securitatea noastră naţională şi securitatea statelor UE. Suntem foarte conştienţi de responsabilităţile noastre de a controla graniţa externă a Uniunii Europene", a asigurat premierul finlandez într-o conferinţă de presă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE