Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Finlanda se aşteaptă la creşterea numărului de solicitanţi de azil la frontiera cu Rusia

Premierul finlandez a afirmat luni că ţara sa se aşteaptă la creşterea numărului de solicitanţi de azil la frontiera cu Rusia şi intenţionează să adopte măsuri suplimentare pentru a limita acest flux, după ce în ultimele săptămâni a închis punctele de trecere a frontierei, cu excepţia unuia singur, informează Reuters.

''Informaţiile din diferite surse ne spun că încă există oameni care vin... Dacă acest lucru continuă, în viitorul apropiat vor fi anunţate măsuri suplimentare'', a declarat Petteri Orpo în timpul unei conferinţe de presă.

Aproximativ 900 de solicitanţi de azil din ţări precum Afganistan, Kenya, Maroc, Pakistan, Somalia, Siria şi Yemen au intrat în Finlanda din Rusia în luna noiembrie, comparativ cu sub 30 în luna anterioară, potrivit poliţiei de frontieră finlandeze.

Rusia acuzată orchestrează o criză a migranților

Guvernul de la Helsinki a acuzat Rusia că le permite migranţilor fără documente să traverseze frontiera comună, acuzaţie respinsă de Moscova.

În luna aprilie, după aderarea Finlandei la NATO, Kremlinul a promis că va adopta ''contramăsuri'' şi a calificat extinderea Alianţei Nord-Atlantice drept o ''atingere adusă securităţii'' Rusiei. Finlanda a prezentat la finalul lui 2022 un plan pentru construirea unui gard pe o lungime de 200 de kilometri la frontiera sa cu Rusia.

Finlanda şi Rusia au o frontieră terestră comună cu o lungime de 1.340 de kilometri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE