Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sepsi Sf. Gheorghe a câștigat Cupa României 2023. Victorie cu U Cluj la loviturile de departajare

Sepsi Sf. Gheorghe a câștigat Cupa României 2023, după ce a învins Universitatea Cluj cu scorul de 5-4. Meciul a fost disputat miercuri pe Stadionul Municipal din Sibiu.

După 0-0 după 120 de minute, trupa antrenată Cristiano Bergodi a câștigat finala, la penalty-uri, scor 5-4.

Sepsi Sfântu Gheorghe este deținătoarea trofeului Cupei României după ce la ediția precedentă a învins în finala disputată pe Stadion Giulești pe FC Voluntari.

Cătălin Popa a arbitrat finala Cupei României 2023

Arbitrul Cătălin Popa a oficiat finala Cupei României, dintre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Universitatea Cluj.

Pentru acest meci, Comisia Centrală a Arbitrilor a delegat următoarea brigadă: Cătălin Popa la centru, ajutat de asistenţii Daniel Mitruţi şi Bogdan Gheorghe, plus al patrulea oficial, Iulian Dima. În camera VAR se vor afla Istvan Kovacs şi Andrei Chivulete.

Tren gratuit pentru suporterii Sepsi Sf. Gheorghe

Stadionul Municipal din Sibiu are o capacitate de peste 12.000 de locuri și sunt așteptați fani ai fotbalului din toată țara, mai ales de la Cluj și de la Covasna. Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au pus la dispoziția suporterilor echipei de fotbal Sepsi OSK un tren care să îi transporte la finala Cupei României.

Trenul are disponibile 900 de locuri şi va pleca din Gara Sfântu Gheorghe miercuri, 24 mai, de la ora 15:00, iar transportul va fi gratuit.

Trenul de întoarcere va pleca la ora 0:30 din Gara Sibiu urmând să ajungă în Sfântu Gheorghe în jurul orei 3:50.

Înscrierea pentru un loc în tren se poate face la sediul clubului de la Arena Sepsi OSK, accesul fiind permis doar celor care au bilete pentru marea finală.

Cristiano Bergodi (Sepsi OSK): ”Nu ne aşteptam ca U Cluj să ajung în finală”

Cristiano Bergodi, antrenorul echipei Sepsi OSK, că nu se aştepta ca Universitatea Cluj să ajungă până în finala Cupei României la fotbal, această performanţă datorându-se în special tehnicianului Ovidiu Sabău.

"A fost timp de un an la noi acest trofeu şi bineînţeles că ne dorim să îl păstrăm. Va fi foarte greu, noi întotdeauna respectăm adversarul, întâlnim o echipă de play-out dar e o echipă bună, joacă bine, cu un joc meticulos. Şi nu ne va fi uşor, va fi un meci de care pe care, şi orice echipă poate câştiga. Nu ne aşteptam ca U Cluj să ajung în finală.

Cu tot respectul, dar ne aşteptam ca echipe de tradiţie să ajungă în fazele superioare. Este meritul lui Sabău şi al echipei lui, merită acest loc în finală. Eu sper ca băieţii să joace bine, dar ştiu foarte bine că o finală se câştigă, nu se joacă. Cred că şansele sunt egale de 50%-50%. Nu am pregătit nicio petrecere, pentru că trebuie să fim concentraţi la meci, este vorba de fotbal şi nu se poate spune că noi suntem favoriţi", a declarat Bergodi.

Supercupa României se va juca pe 8 iulie

Supercupa României, dintre campioana Farul Constanţa şi câştigătoarea Cupei României, să se dispute pe 8 iulie, pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti.

"Unul dintre cele mai importante subiecte ale Comitetului Executiv este legat de desemnarea stadionului care va găzdui Supercupa României, la startul următorului sezon competiţional. În urma unei analize, propunerea a fost ca stadionul 'Ilie Oană' din Ploieşti să fie gazdă a Supercupei României şi propunerea a fost validată de membrii Comitetului Executiv. Astfel, Supercupa României se va disputa 8 iulie, la Ploieşti. Va fi cea de-a treia Supercupă care se joacă pe stadionul din Ploieşti, după ediţiile din 2019 şi 2020", a anunţat, marţi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE