Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reinventarea poveștii ”Capra cu trei iezi” naște controverse în online. Regizorul Victor Canache: ”Nu este un film pentru copii”

Adaptarea poveștii "Capra cu trei iezi" a lui Ion Creangă este cel mai urmărit film din România pe platforma de streaming Netflix. Producția horror, care îi are în rolurile principale pe Maia Morgenstern și Marius Bodochi, a născut, însă, controverse în online.

În debutul său ca regizor, Victor Canache a reinventat celebra poveste pentru copii.

Capra și iezii sunt acum o văduvă cu trei copii, iar lupul este un vechi prieten de familie. Filmul păstrează dialogul original, dar impresionează prin scenele înspăimântătoare.

Păreri împărțite despre adaptarea regizorului Victor Canache

În timp ce mulți telespectatori spun că pelicula este o capodoperă și îl laudă pe tânărul regizor pentru curajul de a ecraniza povestea lui Creangă într-o manieră captivantă, alții se declară dezamăgiți. În comentariile din online, ei reclamă scenele prea dure, limbajul arhaic sau interpretarea "ca la teatru", tipică filmelor românești.

Victor Canache, regizor:Capetele în geam, sângele pe pereți și răzbunarea de la parastas de la final – sunt elementele lui Creangă. Nu sunt ale mele. Eu le-am arătat așa cum sunt. Nu este un film pentru copii. Acesta e un aspect pe care mulți cred că nu-l înțeleg. Este o adaptare a poveștii pentru copiii care am fost odată. Acum suntem oameni mar și putem să revedem povestea așa cum era scrisă în mod original de Creangă, așa apare acum în film.

Capra cu trei iezi nu mai era atât de relevantă pentru copii, așa cum a fost odinioară pentru noi. Acum copiii sunt cu tablete, telefoane, au informație și content, iar Capra cu trei iezi se scufunda. Am readus-o la viață pentru mulți oameni.”

Irina Margareta Nistor, critic de film:Gustul publicului pentru filmele de groază există și era un spațiu neocupat. Îl avem pe Dracula și-l avem degeaba și mă gândesc că mai degrabă să ne îndreptăm în direcția aceasta. E normal ca fiecare dintre noi să-și imagineze în alt fel povestea. Reacția de pe net mi se pare relativ nedreaptă.”

În ciuda valului de critici, ecranizarea ”Capra cu trei iezi” a câștigat premiul publicului la Festivalul Internațional de Film Transilvania de anul trecut, iar secvențe din film au devenit virale pe TikTok, cu peste 7 milioane de accesări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE