Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Actor full-time, profesor de teatru part-time. Actorul Daniel Nuță îl interpretează pe Vlad Țepeș în serialul-vedetă pe Netflix

Mai mulți actori români au devenit protagoniștii unora dintre cele mai urmărite seriale de pe platforma Netflix la acest moment. Din distribuția celui de-al doilea sezon al serialului „Ascensiunea Imperiilor: Otomanii” fac parte și doi actori români: Radu Mincu și Daniel Nuță. Acesta din urmă interpretează rolul lui Vlad Țepeș. Când nu este pe platourile de filmare, Daniel Nuță pregătește următoarea generație de actori.

Sezonul doi din serialul lansat pe 29 decembrie pe Netflix prezintă rivalitatea istorică dintre sultanul Mahomed al doilea și domnitorul român Vlad Țepeș. Inițial, regizorul docudramei și-a dorit un actor turc pentru rolul lui Vlad Țepeș, însă recomandarea producătorilor Netflix a fost ca actorul să fie din România.

Daniel Nuță, actor: S-a dorit un personaj din România, s-a dat casting în România pentru Vlad Țepeș, așa că directoarea de casting m-a sunat, știa că am mai avut tentative de a juca acest rol într-o producție românească, mi-a zis ok, hai să dai și tu o probă. Și l-am luat. Am trecut și prin filtrul regizorului, și prin filtrul Netflix, și am ajuns la Istanbul să-l fac.

Filmările pentru producția cu șase episoade au durat trei luni și au avut loc spre finalul anului 2021. Pentru a crea cea mai bună versiune cinematografică a lui Vlad Țepeș, actorul în vârstă de 29 de ani s-a documentat temeinic.

Daniel Nuță, actor: Citisem foarte mult despre Vlad Țepeș, am acasă un raft întreg numai cu cărți despre el, așa că studiul era cumva făcut, în mintea mea exista deja personajul, pur și simplu a trebuit să găsesc o altă variantă în producția de la Netflix.

Rivali în serialul care a condus topul Netflix în primele trei zile de la lansare, atât în România, cât și în Turcia, personajele Vlad și Mahomed au legat o relație de prietenie în viața reală.

Daniel Nuță, actor: A fost important să creăm o relație în spatele camerei, pentru ca în fața camerei să se vadă că noi avem un istoric ca prieteni și frați spirituali, până la urmă, am vibe-uit foarte bine, am mers împreună la hammam, după niște zile grele de filmare.

Următoarea generație de actori

Cunoscut anterior pentru rolurile din mai multe producții românești, dar și pentru spectacolele jucate pe scenele teatrelor din țară, Daniel Nuță pregătește și viitoarea generație de actori. Majoritatea cursanților au 13-14 ani și se pregătesc pentru Festivalul de teatru. În luna februarie, vor juca Shakespeare.

Kira are 13 ani și își dorește o carieră în actorie. Pentru moment, se pregătește să joace rolul lui Romeo.

Kira: Citeam tot felul de scene din Shakespeare. Am ajuns la Romeo și Julieta și am vrut să îl citesc pe Romeo, în loc de Julieta pentru că eram curioasă. Lui Daniel i-a plăcut foarte mult cum am citit și de acolo m-a luat în considerare și a ajuns să-mi dea rolul.

După ce vor încheia cursurile de teatru, tinerii actori vor începe modulul de film. Acolo unde trainer le va fi același Daniel Nuță.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE