Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moromeții 3, pe platourile de filmare. Care va fi acțiunea noului film

Filmările pentru pelicula Moromeții 3 au început deja. Filmul va avea premiera în anul 2024. Pentru scenariul actualei producții, regizorul Stere Gulea a adunat informații inclusiv din jurnalele lui Marin Preda.

În centrul acțiunii este Niculae Moromete, un scriitor ajuns la maturitate, în anii 50, în perioada comunismului. Echipa Euronews România a fost pe platourile de filmare Moromeții 3. Urmărim împreună imaginile.

După 36 de ani de la prima peliculă Moromeții, regizorul Stere Gulea și directorul de imagine Vivi Drăgan au spus din nou Motor! Acțiune! De această dată, pentru cea de-a treia parte a unuia dintre cele mai iubite filme românești.

Scenariul nu mai este adaptat după romanele lui Marin Preda, ci este original și poartă semnătura regizorului Stere Gulea.

Moromeții 3 are în centru figura lui Niculae Moromete, un scriitor ajuns la maturitate, în perioada sumbră a comunismului din anii 50, ]n vremuri în care ideologiile impuse de partid se reflectau în toate activitățile societății.

Actrița Olimpia Melinte interpretează rolul Verei. Personajul este inspirat din viața poetei Nina Cassian, iubita din tinerețea scriitorului Marin Preda.

Moromeții 3 va avea premiera în cinematografele din România în toamna anului 2024.

Primul film Moromeții, din 1987

Primul film Moromeții a fost în 1987, regizat de Stere Gulea după volumul I al romanului Moromeții (1955) al lui Marin Preda. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Gina Patrichi, Dorel Vișan, Mitică Popescu, Petre Gheorghiu și Florin Zamfirescu. Filmul Moromeții a fost filmat în comuna Talpa din județul Teleorman.

Primul film urmărește destrămarea unei familii țărănești tradiționale pe fondul unor mutații sociale ireversibile care au loc în anii '30 ai secolului al XX-lea, în ciuda încercărilor disperate ale lui Ilie Moromete, capul familiei, de a-i ține împreună pe toți membrii familiei și a nu vinde din pământul pe care-l avea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE