Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FIFA23 va cuprinde pentru prima dată și echipe feminine

Următoarea ediție a jocului video FIFA va include pentru prima dată echipe de club feminine. Electronic Arts a anunțat că FIFA23 va include două ligi feminine ca opțiuni jucabile. FA Women's Super League și Divizia 1 Féminine din Franța vor fi primele, însă EA a declarat că intenționează să adauge și altele în viitor.

De asemenea, va exista o femeie pe copertă pentru prima dată într-un joc FIFA. Sam Kerr, de la Chelsea, se va alătura lui Kylian Mbappé, de la PSG, pe coperta celei mai recente apariții a celei mai bine vândute francize de jocuri video.

Popularitatea fotbalului românesc

Fotbalul feminin a fost disponibil pentru prima dată în jocul FIFA16, când au putut fi jucate câteva echipe internaționale. Acest lucru a fost mărit la 17 echipe de țară pentru FIFA 2022 de anul trecut. Dar aceasta este prima dată când echipele feminine la nivel de club vor fi disponibile în joc.

De asemenea, vor fi disponibile echipe internaționale în FIFA 2023, deoarece jocul va cuprinde Cupa Mondială Feminină Australia și Noua Zeelandă 2023, alături de Cupa Mondială Masculină Qatar 2022.

Sunt încântat de faptul că Barclays Women's Super League va fi una dintre primele competiții de cluburi feminine care va fi prezentă în EA SPORTS FIFA23, franciza având, din punct de vedere istoric, una dintre cele mai mari și mai implicate comunități de jucători din lume

-Navin Singh, directorul comercial al FA

Women's Super League va oferi jucătoarelor acces la 12 echipe, printre care Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspur. În Divizia 1 Féminine din Franța vor juca Paris Saint-Germain, Lyon, Montpellier și Paris FC.

„Acest lucru susține foarte mult ambiția noastră de a accelera creșterea jocului feminin în Anglia și subliniază angajamentul nostru de a deschide Barclays Women's Super League și de a o face și mai accesibilă, pentru noi audiențe din întreaga lume”, a adăugat Navin Singh, directorul comercial al FA.

Vestea vine în contextul în care actualul turneu Euro feminin arată popularitatea crescută în fotbalul feminin. Cu finala stabilită pentru 31 iulie pe stadionul Wembley din Londra, Anglia este prima echipă calificată în semifinale după victoria de ieri împotriva Spaniei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE