Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PREVIEW | Liverpool - Real Madrid: cele mai așteptate dueluri din finala Champions League 2022

Liverpool și Real Madrid se întâlnesc în finala Champions League sâmbătă, 28 mai, la Paris.
Este, totodată, duelul unora dintre cei mai buni și în formă fotbaliști din lume, în acest moment.

Britanicii și-au pus fostele glorii la treabă, iar analiza partidei, făcută de site-ul liverpoolfc.com, a scos în evidență trei dueluri.

Alisson Becker și Karim Benzema

Brazilianul Alisson este considerat, în acest moment, cel mai bun portar din lume. Înaintea finalei Champions League 2022, se poate lăuda cu 27 de "clean sheets" în acest sezon - partide în care a nu a încasat niciun gol.

Înalt, dar extrem de agil, goalkeeper-ul lui Liverpool este monument de siguranță în secundele critice.
Nu va avea deloc o misiune ușoară la Paris.

Francezul Karim Benzema face 35 de ani în decembrie, dar vine după un sezon fulminant: 44 de goluri în 45 de apariții pentru Real Madrid. Un gol pe meci, în medie. Experții sunt de acord că Benzema a atins maturitatea fotbalistică mult mai târziu decât alți super-jucători, însă exprimarea tehnică pe teren este la un nivel extrem de ridicat. Atât de ridicat încât mulți îl văd, în acest moment, favorit la Balonul de Aur.

Benzema poate acoperi mai multe posturi în ofensivă, iar bagajul de execuții pare mai degrabă împrumutat din universul jocurilor FIFA - șuturi în forță, finalizări din unghiuri imposibile, călcâie, sau mingi puse cu mâna, parcă, la vinclu.

Trent Alexander-Arnold și Vinicius Junior

Dacă în fotbal s-ar acorda, la fel ca-n NBA, titlul pentru jucătorul cu cel mai mare progres pe parcursul unui sezon, atunci britanicul Trent Alexander-Arnold l-ar câștiga detașat. La nici 24 de ani, puștiul este fotbalistul care a câștigat cel mai repede cele 6 trofee majore la nivel de club: Champions League, Campionatul, FA Cup, Cupa Ligii, Cupa Mondială a Cluburilor și Supercupa.

Dincolo de cifre, Alexander-Arnold este impresionant pe teren. Pasează cu o precizie a la David Beckham, dar și mai mult uluiește viziunea lui. Acolo, apar frânturi de genialitate întâlnite la Andrea Pirlo - deși britanicul acoperă banda dreaptă, la Liverpool.

La Paris, chiar pe partea lui, Real Madrid va trimite, cel mai probabil, un alt puști-minune. Vinicius Junior se află și el la cel mai bun sezon din carieră. Brazilianul are șase pase decisive în Champions League și, pe lângă tehnică impecabilă și sprinturi, nu se sfiește să alerge înapoi în apărare. Va fi categoric nevoie ca el să acopere spațiile în defensiva madrilenă, pentru că Trent are capacitatea de a valorifica fiecare centimetru liber.

Jordan Henderson și Luka Modric

Pe scurt, "Inimoșii finalei", așa îi numește site-ul oficial al celor de la Liverpool pe Henderson și Modric. Cel din urmă, la 36 de ani, este în top 10 al distanțelor alergate în timpul partidelor, în acest sezon de Champions League, cu 114 kilometri. Modric compensează minusurile specifice vârstei cu o tehnică deosebită.

În timp ce căpitanul lui Liverpool, Jordan Henderson, este, poate, cel mai bun exemplu pentru ceea antrenorul Klopp numește cu mândrie "mentality monsters". Cerebral, mereu ancorat în realitatea de pe teren, lider. Cu gura pe colegi și critic cu el însuși.

Cu ochii pe Luis Diaz

S-a transferat în iarnă, de la FC Porto la Liverpool, iar impactul său în jocul celor de pe Anfield i-a făcut pe specialiști să-l declare una dintre cele mai bune achiziții inter-sezon din istoria Premier League.

Columbianul are 25 de ani și aduce cu brazilianul Neymar atât ca statură, cât și în momentul în care ară banda stângă cu mingea la picior.

surse pentru articol: liverpoolfc.com, uefa.com, AP

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE