Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PREVIEW | Liverpool - Real Madrid, finala Champions League 2022

Liverpool și Real Madrid se întâlnesc în finala Champions League sâmbătă, 28 mai, la Paris. Este cel de-al 66-lea meci cu trofeul pe masă, în această competiție. Una, dominată de gruparea de pe "Santiago Bernabeu", care a triumfat de 13 ori până acum.


Nici Liverpool nu stă rău la acest capitol - este pe trei în topul performanțelor, după AC Milan, cu 6 titluri.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în ultimul act al competiției în 2018, la Kiev. Real Madrid a câștigat cu 3-1.

Liverpool -Real Madrid: cine este favorita finalei Ligii Campionilor 2022

Așa cum bine remarcă și site-ul UEFA, Liverpool vine la capătul unui nou sezon consistent. Echipa, condusă impecabil de pe margine de Jürgen Klopp, a ratat de puțin o cvadruplă istorică: a luat FA Cup și Cupa Ligii engleze, însă a pierdut campionatul în ultimele minute ale sezonului, în fața rivalilor de la Manchester City.

În Champions League, Liverpool și-a câștigat grupa, iar apoi a trecut, în drumul spre Paris, de Inter Milano, Benfica și Villareal.

Real Madrid, în schimb, a avut sincope în campionatul Spaniei, unde, totuși, a luat titlul. Contextul favorabil, cu FC Barcelona care a părut ba rătăcită după șocul plecării lui Leo Messi, ba sufocată, pentru trei sferturi de sezon, cu Atletico Madrid parcă plictisită de performanță și echipe precum Sevilla intimidate de ideea de a termina mai sus în clasament, a ajutat echipa lui Carlo Ancelotti.

În același timp, prestațiile stelare ale lui Karim Benzema, printre cei mai buni (dacă nu chiar cel mai bun) fotbaliști din lume, în acest sezon, au dus la un parcurs de succes în Champions League.

Real vine la Paris după ce și-a câștigat, la rândul ei, grupa, și la capătul unui culoar incomod. Le-a scos din competiție pe Paris Saint-German, Chelsea și Manchester City.

Ce spun antrenorii despre finala Liverpool - Real Madrid

Jürgen Klopp, Liverpool " (Un sentiment) excepțional, uriaș. E ca și cum ajungem aici prima oară: întotdeauna ceva special" - sursa: uefa.com

Carlo Ancelotti, Real Madrid: "A fost un sezon straniu. Am jucat numai cu echipe care aveau drept obiectiv trofeul Champions League - PSG, Chelsea, City. Toate meritele merg către jucători și fanii noștri, care ne-au împins permanent de la spate. Ne-au împins, ne-au împins, ne-au împins! Apoi, tricoul acesta poartă cu el mândria clubului. Iar pentru mine, o finală cu Liverpool e un derby: sunt, în continuare, un "Evertonian" (n.r. suporter al clubului rival din orașul Liverpool, Everton FC, unde Ancelotti a și antrenat)" - sursa: uefa.com

Echipe probabile, conform site-ului uefa.com:

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Keïta; Salah, Mané, Luis Díaz

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy; Kroos, Casemiro, Modrić; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE