Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fetiță cu dizabilități, lăsată fără aparatul auditiv pe litoral. Hoții au furat geanta mamei cu dispozitivul de mii de euro

O familie din Iași, aflată în concediu într-o stațiune pe litoralul din Constanța, a rămas fără ghiozdanul în care se afla un aparat auditiv al unuia dintre copii, un laptop, precum și un ceas. Mama a afirmat că, fără acel dispozitiv care costă șapte mii de euro, fetița ei nu poate auzi deloc, relatează publicația Replica de Constanța.

Părinții sunt în căutarea unui ghiozdan care le-a fost furat în timp ce erau cazați în stațiunea Eforie. În acel ghiozdan se afla un laptop, un ceas, precum și parte a unui aparat auditiv.

”Noi în dimineața zilei de 18 august am eliberat camera de la Venus. Am plecat cu toate bagajele la Aqua Magic, cu copiii, iar seara ne-am cazat la Eforie. Abia pe 20 august am realizat că ghiozdanul lipsește. În zilele acestea nu a purtat aparatul pentru că nu are voie să intre cu aparatul în mare și noi am stat la plajă mai tot timpul. Copilul are mai multe dizabilități și nu aude deloc fără acel aparat auditiv.”, a declarat mama copilului, pentru sursa citată.

Aparatul furat costă 7.000 de euro

Mama a mai spus că persoana care a furat ghiozdanul nu are la ce să folosească acel aparat auditiv. Dispozitivul este compus din două părți, iar una dintre acestea se află în interiorul urechii copilului, în urma unei operații.

”În ghiozdan, pe lângă aparatul auditiv, se mai afla un laptop și un ceas, dar aparatul este mai scump decât tot ce se afla în respectivul ghiozdan. Doar partea exterioară, care este pierdută, costă 7.000 de euro.

Copilul are un magnet în cap, a fost operat, iar cel care a luat ghiozdanul, și implicit aparatul, nu are ce să facă cu el, cele două piese fiind împerecheate. Din fericire, dacă nu găsim acel ghizdan, nu trebuie să apelăm la o altă intervenție chirurgicală, trebuie să cumpărăm doar partea externă a aparatului”, a mai spus mama fetiței.

Anchetă a Poliției în cazul furtului

Părinții au depus o plângere la Poliție după ce au constatat dispariția rucsacului.

”La data de 20 august a.c., polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au fost sesizați, de o femeie, de 27 de ani, cu privire la faptul că, în perioada 18-20 august a.c., ar fi pierdut, în împrejurări necunoscute, un rucsac ce conținea mai multe bunuri.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța, la solicitarea Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE