Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Femeie operată de hernie la Târgu-Jiu, deși era însărcinată în 9 luni. Medicii nu și-au dat seama că era gata să nască

Anchetă la Spitalul din Târgu Jiu după ce o pacientă a fost operată de hernie abdominală, deși era însărcinată în luna a noua. Medicul care a operat-o spune că femeia a semnat pe proprie răspundere că nu este gravidă.

Atât managerul spitalului cât și purtătorul de cuvânt au spus reporterilor Euronews că medicul chirurg a diagnosticat pacienta de 35 ani fără a efectua o ecografie, pentru că aceasta nu era necesară, conform declarațiilor chirurgului. Pacienta avea un abdomen cu un relief deformat, cu cicatrici, respectiv cu urmele unor operații anterioare. Astfel medicul a decis operarea femeii.

Medicul de familie: ”Nu poți să îți dai seama, te gândești că s-a îngrășat”

Ulterior, în timpul intervenției chirurgul a observat ca uterul femeii este mărit și în acel moment a solicitat prezența în sala de operație a colegilor de la secția de obstetrică și ginecologie. După intervenția acestora, a fost încheiată și operația pentru eventrație abdominală.

Pacienta a afirmat că nu este însărcinată și că se afla sub tratament cu anticoncepționale. În acest moment, femeia este internată la terapie intensivă în stare conștientă și stabilă, iar copilul acesteia este internat în secția de neonatologie a spitalului în stare bună.

Conform declarațiilor medicului de familie al pacientei, aceasta nu s-a prezentat pentru vreo problema de sănătate. Aceasta a spus că cel mai probabil femeia știe că este gravidă, dar nu a vrut să spună.

”Având în vedere că este tânără, având în vedere că era destul de plină de la umeri în jos, deci o femeie la 90 de kilograme, atâta e de mare, vă spun eu. Nu poți să îți dai seama, te gândești că s-a îngrășat. Eu cred că ea a refuzat să spună. A greșit. Eu nu cred că ea nu a știut. Se vede sarcina de la 4-5 săptămâni la un control. Ea nu a simțit că îi mișcă în burtă nimic?” a declarat Ana Slivilescu, medicul de familie.

Medicul de familie al pacientei a menționat și că femeia nu avea prescrise anticoncepționale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE