Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Femeile antreprenor, sprijinite de stat. Firmele care au cel puțin un acționar femeie pot primi până la 200.000 de lei

Femeile antreprenor pot primi până la 40.000 de euro de la stat, pentru firmele pe care le conduc. În această dimineață, a fost lansat programul ministerial prin care sunt oferite aceste fonduri nerambursabile. Firmele beneficiare trebuie să participe și ele cu cel puțin 5% din valoarea cheltuielilor și, totodată, trebuie să asigure din resurse proprii cheltuieli pe care, statul mai târziu, le va deconta. Prima firmă solicitantă s-a înscris deja în primele opt minute de la debutul programului, iar în prima oră și jumătate de la start au aplicat aproape 200 de firme.

Ministrul Antreprenorialului și Turismului, Daniel Cadariu a spus că este al treilea program pe care ministerul îl lansează, în această perioadă, pentru a sprijini mediul de afaceri din România. Este un program multianual, pentru o perioadă de cinci ani, cu un număr de 5.000 de beneficiari.

„În momentul de față, în România, doar 36,84% dintre firme au printre acționari femei. Există și o cerință din partea OCDE privind egalitatea de șanse în mediul antreprenorial. Sunt cel puțin câteva dintre motivele pentru care am dat prioritate acestui program”, a spus ministrul Antreprenorialului.

Care sunt domeniile cu potențial pentru programul „Femeia antreprenor”

Daniel Cadariu: „Nu avem restricții, sunt multe coduri CAEN eligibile. Avem în vedere ținta de bază: societățile care aplică să aibă cel puțin un asociat care să fie femeie și să dețină cel puțin 50% din acțiuni. Discutăm de granturi care pot fi între 100.000 și 200.000 de lei, în funcție de numărul de salariați, pe care societatea își asumă că îi va angaja suplimentar, odată cu accesarea acestui grant.”

Alte programe pentru sprijinirea mediului de afaceri din România

Ministerul lucrează, în prezent, la un pachet de 13 astfel de programe pentru a sprijini dezvoltarea activității din mediul de afaceri din România și pentru a încuraja înființarea de noi agenți economici.

„Mai avem pregătite programe, în proporție de 100%: un program pentru a stimula microindrustria din România, care a rămas în urmă, în mod compensatoriu un program care se adresează agenților economici care activează în comerț și în servicii. Lucrăm la un program care are în vedere stimularea incomingului. Pregătim o schemă pentru a ajuta operatorii economici din domeniul turismului balnear, pentru că a rămas în urmă. Acesta ar putea fi lansat până la finalul anului sau la începutul anului viitor, cel târziu”, a transmis Ministrul Antreprenorialului și Turismului, Daniel Cadariu în direct la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE