Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Programul Femeia Antreprenor va fi lansat joi. În România doar 36,84% dintre antreprenori sunt femei

Publicat de: Euronews

Programul Femeia Antreprenor va fi lansat joi, unul dintre principalele obiective fiind acela de a stimula şi sprijini structurile economice private, înfiinţate şi conduse de către femei, a anunţat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

„Dorim, cu această ocazie, să marcăm în mod simbolic lansarea celui de-al treilea program din cadrul pachetului de 13 programe pregătit de către minister, în ideea de a susţine şi a dezvolta mediul de afaceri din România. Aşa cum se ştie, acum aproape o lună de zile, pe data de 19 iulie, am lansat primele două programe Start-up Nation şi Start-up-ul dedicat românilor din diaspora, iar săptămâna aceasta, joi, pe data de 18, începând cu ora 10:00, vom lansa programul Femeia Antreprenor, fiind al treilea apel deschis în cursul anului 2022. Ca o caracteristică de bază a acestui program, printre altele, el contribuie şi la atingerea unuia dintre standardele OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, n.r.) - şi mă refer aici la egalitatea de gen din domeniul antreprenorial", a afirmat Constantin-Daniel Cadariu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că programul în sine este o măsură personalizată pentru a asigura accesul la finanţare pentru această categorie de antreprenori, în condiţiile în care în prezent, în România, numai 36,8% dintre antreprenori sunt femei.

Bugetul maxim al programului pentru anul 2022 este 157.624.000 lei.lei, iar beneficiarele pot obține maxim 200.000 lei/societate. Numărul societăți beneficiare este aproximativ 785 pentru anul 2022.

Cine se poate înscrie în cadrul programului Femeia Antreprenor 2022

Societățile eligibile trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii în cazul IMM-urilor aplicante. Pentru societățile înființate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, condiția se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatiști din Consiliul de Administrație este formată din femei.

Joi, 18 august, la ora 10:00, se va deschide apelul de finanțare Femeia Antreprenor 2022 pe platforma granturi.imm.gov.ro.

Înscrierea în cadrul programului, dar și toată implementarea și derularea măsurii de sprijin se va face exclusiv on-line prin intermediul aplicației Ministerului antreprenoriatului și turismului IMM-Recover.

Solicitantele au la dispoziție 30 de zile lucrătoare pentru depunerea aplicației pentru obținerea finanțării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE