Felix Baumgartner a murit într-un accident de parapantă în Italia. Iubitul Mihaelei Rădulescu avea 56 de ani

Felix Baumgartner, atletul austriac care a stabilit trei recorduri mondiale pentru salturi din stratosferă, a murit la vârsta de 56 de ani în urma unui accident de parapantă, pe coasta orașului Fermo din Italia, relatează agenția Ansa.

După ce s-ar fi simțit rău, Felix Baumgartner a pierdut controlul asupra parapantei și s-a prăbușit joi după-amiază într-o piscină. În urma impactului, a fost rănită și o tânără a cărei viață nu a fost pusă în pericol, notează La Repubblica.

În urma accidentului, sportivul austriac și-a pierdut imediat cunoștința și a intrat în stop cardiac. Echipajul medical care a intervenit la fața locului a cerut trimiterea unui elicopter pentru transportul de urgență la Spitalul Torrette din Ancona. Baumgartner nu a fost niciodată îmbarcat în elicopter, deoarece inima sa a încetat să mai bată, mai scrie presa italiană.

Din primele informații, iubitul Mihaelei Rădulescu a murit în momentul impactului.

Pe pagina sa de Instagram, Felix Baumgartner a publicat în ultimele 24 de ore imagini cu Mihaela Rădulescu, partenera sa, precum și din timpul unor zboruri cu parapanta.

Accident în plină zi, în fața turiștilor

Baumgartner decolase de pe o pistă pentru parapante motorizate, dar, conform pompierilor, ar fi suferit o indispoziție bruscă, pierzând controlul asupra aparatului de zbor. Parapanta s-a izbit de o structură din lemn aflată lângă piscină și s-a prăbușit în apă, în timp ce în zonă se aflau numeroși turiști, inclusiv copii. Salvatorii au declarat că impactul a fost fatal și că sportivul a murit pe loc.

Echipaje de pompieri, carabinieri și Crucea Roșie au intervenit imediat, iar zona din jurul piscinei a fost rapid izolată. Stațiunea Le Mimose, unde a avut loc accidentul, se află la doi kilometri de centrul orașului Porto Sant’Elpidio și se întinde pe 30.000 de metri pătrați.

O viață trăită la limită

Născut la 20 aprilie 1969 în Salzburg, Felix Baumgartner a visat dintotdeauna să zboare. După ce a fost mecanic auto și s-a înrolat în armata austriacă, unde a fost instruit ca parașutist, a început cariera sa spectaculoasă în sporturile extreme.

Primul salt notabil l-a făcut în 1996, iar din 1997 a devenit base jumper profesionist, sponsorizat de Red Bull. În 1999 a sărit de pe „Petronas Towers” din Malaezia și de pe statuia lui Iisus din Rio de Janeiro. În 2003, a zburat cu o aripă de carbon peste Canalul Mânecii.

Saltul care a făcut istorie: Stratos 2012

Cel mai cunoscut moment al carierei sale rămâne saltul din stratosferă, realizat în 14 octombrie 2012, de la o altitudine de aproape 39.000 de metri. Transportat cu un balon cu heliu, Baumgartner a devenit primul om care a depășit bariera sunetului în cădere liberă, atingând viteza de 1.357,6 km/h.

„Acum vin acasă”, a spus el înainte de a sări, în aplauzele echipei sale. „Uneori trebuie să urci foarte sus ca să îți dai seama cât de mic ești.”

Trei recorduri mondiale

Saltul din 2012 i-a adus recunoașterea mondială și trei recorduri omologate de Federația Aeronautică Internațională:

  • Cea mai mare viteză atinsă în cădere liberă: Mach 1,25 (1.357,6 km/h)
  • Cea mai mare înălțime a unui salt cu parașuta: 38.969,40 metri
  • Cea mai lungă cădere liberă: 36.402,6 metri

După încheierea proiectului Stratos, Baumgartner s-a retras din sporturile extreme și s-a dedicat unei noi cariere: pilot de elicopter de salvare.

„Cred că am realizat tot ce era de realizat în parașutism. La un moment dat, tot ce mai poți face este să te repeți”, declara el în 2014.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE