Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fără vize pentru românii care vor să meargă în Thailanda. Măsura va intra în vigoare pe 1 iunie 2024

România a fost inclusă pe lista țărilor ai căror cetățeni nu mai au nevoie de viză pentru a intra în Thailanda, o decizie luată de guvernul thailandez pentru a impulsiona sectorul turistic, esențial pentru economia națională. Măsura va intra în vigoare pe 1 iunie 2024, relatează Bangkok Post.

Marți, cabinetul thailandez a adoptat o serie de reglementări noi privind vizele, menite să atragă un număr mai mare de turiști.

Aceste modificări includ eliminarea vizelor pentru anumite țări, vize la sosire și prelungirea șederii pentru studenți, precum și reducerea cerințelor de asigurare de sănătate pentru pensionari.

Vizele erau valabile doar 15 zile în trecut

Anterior, românii care doreau să viziteze Thailanda puteau obține viza fie online, fie la aeroport, unde era valabilă timp de 15 zile. Ministerul de Externe thailandez a propus aceste schimbări pentru a stimula turismul, vital pentru economia locală, a declarat Chai Wacharonke, purtătorul de cuvânt al guvernului.

Numărul țărilor ai căror cetățeni pot intra fără viză va crește de la 57 la 93, incluzând acum și Albania, Cambodgia, China, India, Jamaica, Kazahstan, Laos, Mexic, Maroc, Panama, România, Sri Lanka și Uzbekistan.

De asemenea, durata șederii pentru turiștii din aceste țări va fi extinsă la 60 de zile, a adăugat purtătorul de cuvânt. În plus, cabinetul a aprobat extinderea vizelor la sosire de la 19 la 31 de țări.

Pentru cei care doresc să lucreze și să exploreze Thailanda, vor fi disponibile vize de cinci ani, care permit sejururi de până la 180 de zile și pot fi prelungite cu încă 180 de zile.

Anterior, aceștia puteau rămâne în țară doar două perioade de câte 30 de zile fiecare, a explicat purtătorul de cuvânt al guvernului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE