Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Thailanda, prima țară din Asia de Sud-Est care legalizează căsătoriile LGBTQ

Parlamentarii din Thailanda au aprobat, cu majoritate covârșitoare, un proiect de lege pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex. Astfel, Thailanda va deveni prima țară din Asia de Sud-Est care legalizează egalitatea în drepturi pentru parteneri, indiferent de gen, conform AP.

La lectura finală, proiectul de lege a trecut cu aprobarea a 400 din cei 415 membri ai Camerei Reprezentanților prezenți, cu 10 voturi împotrivă, două abțineri și trei nu au votat.

Căsătoriile între persoane de același sex, aprobate în Thailanda

Proiectul de lege va ajunge la Senat, care rareori respinge orice legislație care trece de Camera Inferioară, iar apoi la Regele țării, pentru a primi așa-zisa aprobare regală. Prin urmare, Thailanda va deveni prima țară din Asia de Sud-Est care adoptată o astfel de lege și a treia din Asia, după Taiwan și Nepal.

Thailanda este o țară recunoscută pentru acceptare și incluziune, dar a dus o luptă de zeci de ani pentru a adopta o lege a egalității în căsătorie.

Societatea thailandeză are, în mare măsură, valori conservatoare, iar membrii comunității LGBTQ+ spun că se confruntă cu discriminare în viața de zi cu zi. Guvernul și agențiile de stat sunt, de asemenea, conservatoare, din punct de vedere istoric, iar susținătorii egalității de gen au avut dificultăți să-i determine pe parlamentari și pe funcționarii publici să accepte schimbarea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE