Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fără vize în SUA din 2025. Luminița Odobescu: ”Este un obiectiv fezabil. Lucrăm la reducerea ratei de refuz”

România va semna două acorduri cu partea americană în ceea ce privește schimbul de informații și cooperarea pentru combaterea unor infracțiuni. 

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu a explicat, la Euronews România, că scopul acestor acorduri este ca românii să-ți atingă obiectivul de a circula în Statele Unite fără vize din 2025. 

Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe: ”S-a discutat și despre problema vizelor. Este un obiectiv important pentru România. România are un coordinator și un grup de lucru. Lucrăm îndeaproape cu partenerii americani și cu ambasada SUA. Avem un program, ca să spun așa, un plan de lucru foarte strâns, atât pe domeniul legislativ, cât mai ales cooperarea în domeniul consular, astfel încât să reducem rata de refuz înspre pro procentul de 3% suntem optimiști, până la sfârșitul anului intenționăm să semnăm două acorduri suplimentare cu partea americană în ceea ce privește schimbul de informații și cooperarea în ceea ce privește infracțiunile se serioase și, evident, cum am spus, lucrăm pentru a reduce rata de refuz foarte strâns cu Ambasada Statelor Unite la București.”

Întrebată despre fezabilitatea acestui obiectiv, ministrul a confirmat că este o țintă realizabilă. Ea a exprimat încredere în respectarea calendarului propus și în colaborarea cu Statele Unite.

Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe: ”Este o țintă fezabilă. Cred că pentru noi este foarte important să ne ținem de calendarul agreat, cum am spus, atât în ceea ce privește o serie de măsuri legislative și acorduri de cooperare cu Statele Unite, dar cât mai ales această mă, aceste măsuri pe care le lucrăm împreună cu Ambasada Statelor Unite și cu partenerii americani pentru a reduce rata de refuz. Am citit o mare deschidere din partea tuturor autorităților americane cu responsabilități în domeniu, numai de la Departamentul de Stat, dar și cella celelalte departamente și acest lucru, de altfel, se vede prin modul foarte descris de lucru pe care l-am pus în aplicare împreună cu Ambasada Statelor Unite de la București.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE