Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fără telefoane mobile în școală, în Marea Britanie. Guvernul recomandă ca acestea să nu fie permise în timpul orelor

Telefoanele mobile ar putea fi interzise în școlile din Marea Britanie. Recomandarea vine de la guvernul de la Londra, care susține că folosirea acestora în unitățile de învățământ dăunează educației.

Guvernul britanic susține că încearcă să impună o anumită rigoare în domeniul educației pentru a încuraja cele mai bune practici. Totuși, executivul nu a impus o interdicție legală, recunoscând că în unele școli telefoanele sunt necesare pentru lecții. Guvernul citează un raport UNESCO, care își arată îngrijorarea cu privire la impactul telefoanelor mobile asupra nivelului educațional și bunăstării copiilor.

Gillian Keegan, ministrul Educație: ”Știm că sunt o distragere a atenției, știți că suntem distrași ca adulți pe telefoanele noastre mobile și sunt și mai periculoase pentru copiii mai mici, știm că le pot afecta dezvoltarea, le pot afecta abilitățile sociale.”

Unii profesori și directori de școli britanice consideră că recomandarea guvernului nu este necesară și că politicienii folosesc inițiativa pentru a distrage atenția de la problemele mai presante cu care se confruntă școlile.

Michael Ferry, director Școala St. Wilfrid: ”Este un fel de politică care nu este necesară, ținând cont de lucrurile care necesită atenție în educație, lipsa finanțării, lipsa recrutării profesorilor; această propunere pare complet ruptă de ceea ce avem nevoie de fapt. Nu avem nevoie de o politică privind telefoanele mobile.”

Unii părinți par să susțină măsurile de restricționare a utilizării telefonului mobil în școală, iar mulți dintre ei cred că telefonul mobil este doar un mijloc de distragere a atenției de la lecții. Datele oficiale arată că 97% dintre copiii din Regatul Unit au telefoane mobile, iar utilizarea acestora în școli poate duce la hărțuire online, distrageri și perturbări ale desfășurării orelor în clasă. Multe școli interzic deja utilizarea telefoanelor mobile la ore, iar altele interzic utilizarea lor pe tot parcursul zilei în incinta școlii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE