Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fanii echipei Nice, sfătuiți să nu meargă în Republica Moldova, din cauza tensiunilor din țară

Fanilor echipei franceze Nice li s-a recomandat să nu călătorească săptămâna viitoare în Republica Moldova, pentru a-și susține echipa în meciul contra Sheriff Tiraspol, din Conference League.

Clubul francez și-a arătat îngrijorarea față de situația tensionată din țară, după ce președintele Maia Sandu a vorbit despre încercări ale Rusiei de a destabiliza țara printr-o lovitură de stat, relatează Associated Press.

Meciul tur dintre Nice și Sheriff Tiraspol, din optimile Conference League, este programat joi, 9 martie, la Chișinău. "Nice trebuie să adopte o atitudine responsabilă", a precizat clubul într-un comunicat, descriind situația de securitate pentru fanii din Moldova ca fiind "cel puțin nefavorabilă".

Săptămâna aceasta, la Chișinău au avut loc proteste la care au participat membri ai unui partid politic care a susținut interesele rusești.

UEFA a declarat vineri că meciul dintre Sheriff și Nice ar trebui să se desfășoare cu fanii pe stadion, relatează Associated Press.

Nice a vândut bilete la prețul de 30 de euro (32 de dolari) fanilor săi după ce a fost efectuată tragerea la sorți în urmă cu o săptămână și a declarat vineri că va oferi rambursări dacă meciul din prima manșă va fi amânat sau se va juca pe un stadion gol.

În precedentul meci al echipei Sheriff Tiraspol în Conference League, cel cu Partizan Belgrad, s-a jucat fără spectatori. Decizia a fost luată după ce Maia Sandu a declarat că Rusia ar pregăti o lovitură de stat la Chișnău cu ”diversioniști, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE