Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Familia obligată să plătească reparațiile mașinii de poliție. Președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație: „Situația este dramatică”

Publicat de: Oana Stoica

Familia bărbatului implicat într-un accident mortal cu o mașină de poliție este obligată să plătească reparațiile pentru mașină. Vorbim de o sumă de 29.000 de lei, bani pe care familia nu-i are. La Euronews România a vorbit despre acest caz Cătălin Codescu, avocat și președinte al Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație.

Situația este dramatică

Cătălin Codescu, președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație: „Situația este dramatică pentru familia respectivă. Familia nu are posibilitatea să compenseze acea pagubă creată Ministerului de Interne, prin acel delict comis de persoana care a decedat: traversarea neregulamentară. (…) Noi estimăm că cel puțin 10.000 de persoane anual sunt implicate în accidente de circulație și suferă vătămări corporale, traumatisme sau politraumatisme destul de complexe și au vinovăție totală în producerea accidentului. Acest caz nu este singular. Dar fiind o situație specială, dacă am aplica legea și această familie ar fi obligată să compenseze Ministerul de Interne cu acea sumă, cred că familia respectivă ar fi destabilizată total.”

Din experiența sa de avocat, Cătălin Codescu spune că nu a văzut până acum instituții ale statului, păgubite, care să renunțe la despăgubire. Acest soi de înțelegere a venit în schimb de la persoane fizice sau de la instituții private.

MAI caută soluții pentru familia victimei

Răspunderea penală încetează dacă cel care a săvârșit fapta moare între timp, însă, la fel ca în acest caz, răspunderea civilă poate să fie pasată moștenitorilor.

Familia nu are posibilitatea să plătească suma cerută. Reprezentanții Ministerului de Interne au transmis că vor căuta soluții legale pentru ca familia victimei să nu mai fie obligată să plătească daunele.

Va fi montat un semafor provizoriu la locul accidentului

Pe Șoseaua Antiaeriană din Capitală, după zile bune de proteste, va fi montat un semafor provizoriu. Pe trecerea de pietoni a murit un tânăr de 19 ani.

Cătălin Codescu, președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație: „Instituțiile publice, mai ales cele care sunt implicate în tot ceea ce ține de siguranța rutieră, reacționează după ce s-a întâmplat ceva. (…) Sunt multe cazuri în care autoritățile nu fac nimic până nu sunt obligate de consecințele deosebit de grave ale accidentelor și de reacția unor entități care arată că nu se mai poate tolera acest tip de atitudine.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE