Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube: False beneficii pentru posesorii de carduri Trump

Cardul “de aur” Donald Trump, o inițiativă prin care comitetul de acțiune politică “Save America” încearcă să strângă fonduri, a făcut victime în rândul americanilor din online. Mai multe postări susțineau că acest card le oferă posesorilor beneficii multiple.

Colegii noștri de la Euronews World au verificat informațiile: pe Telegram, cei din spatele mesajelor care indicau false beneficii pentru posesorii de carduri Trump sunt afiliați ai grupării QENON și adepți ai teoriilor conspirației.

Într-o serie de postări, utilizatorii de pe aceste canale susțineau că respectivele carduri de aur le garantează proprietarilor acces la "mâncare gratuită, combustibil gratuit, asistență medicală gratuită sau electricitate gratuită".

La polul opus, oamenii și-au pus problema pe Twitter dacă nu cumva este o înșelătorie.

"Pot să întreb care sunt beneficiile acestui card de aur Trump? Prietena mea a cumpărat 5 carduri după ce a văzut că l-ați promovat, crezând că va avea beneficii mari", a scris un utilizator pe contul de Twitter al lui Donald Trump Jr.

Un card costă 99 de dolari, nu este diferit de cele emise de bănci, dar pe site-ul oficial scrie clar că este vorba despre un obiect menit să reprezinte o amintire. Doar un mijloc de a manifesta susținerea față de Donald Trump – bineînțeles, cu o mică donație.  

Nu este prima dată când escrocheriile online înfloresc în jurul fostului președinte american. Anumite conturi de Telegram și-au îndemnat anterior adepții să cumpere monede virtuale, promițând câștiguri uriașe. Cu toate acestea, moneda nu avea nicio legătură cu Trump și nu era o criptomonedă înregistrată.



ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE