Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Expert american: Statul Georgia ar putea decide viitorul politic al SUA

Publicat de: Euronews

Georgia ar putea determina viitorul politic al Statelor Unite ale Americii. Și asta pentru că statul nu și-a desemnat trimisul în Senat, iar alegerile se vor relua. Încă se numără voturile și nu s-a decis cine deține controlul în Congres. Nici democrații, care au 48 de mandate, nici republicanii, cu 49, nu au majoritatea la Camera Reprezentanților. Iar la Senat conduc republicanii, cu 209 mandate la 192.

„Din punct de vedere tehnic, nu avem un rezultat final pentru aceste alegeri. Avem un număr de locuri în Camera Reprezentanților care trebuie să fie revendicate și trei locuri în Senat. Unul dintre ele nu va fi stabilit până pe data de 6 decembrie. Este vorba de cel din Georgia. În cazul în care va avea loc o schimbare la conducerea Congresului, să spunem că republicanii vor lua Camera și Senatul, acest lucru va reprezenta o pierdere semnificativă pentru administrație (n.r. Administrația Biden). Va împiedica capacitatea lor de a merge înainte fără probleme cu nominalizările. Va bloca capacitatea președintelui de a-și numi candidații la Curtea Supremă, în cazul în care vor apărea poziții vacante”, declarat, la Euronews România, expertul în politcă externă Ian Brzezinki, fost adjunct al secretarului adjunct al Apărării pentru Europa și Politica NATO.

„În mod cert, în Camera Reprezentanților există probabil un mediu foarte complicat: investigații asupra lui Hunter Biden, retragerea din Afganistan și alte probleme politice. Acestea ar fi previziunile. Dar acest lucru este foarte diferit de apariția unui val roșu uriaș. Pentru că, cu majorități restrânse în Cameră și în Senat, republicanii vor controla aceste două instituții, dar capacitatea lor de a-și promova agenda nu va fi la fel de decisivă cum s-a anticipat anterior”, a mai spus Ian Brzezinki.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE