Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elena Lasconi, forțată să se retragă de pe lista pentru europarlamentare: ”A fost decizia conducerii USR. Cătălin Drulă mi-a comunicat”

Publicat de: Mirabela Vasile

Elena Lasconi a fost forțată să se retragă de pe listele pentru alegerile europarlamentare din 2024. Într-un interviu exclusiv pentru Euronews România, primarul din Câmpulung Muscel a declarat că președintele partidului USR, Cătălin Drulă, i-a comunicat să se retragă din cursa pentru un scaun la Bruxelles.

”Suntem în Postul Crăciunului și îmi duc crucea așa cum și-o duce fiecare. Ce nu te doboară, te face mai puternic, eu am fost îngenunchiată de foarte multe ori în viață și m-am ridcat. Și acum m-am ridicat din propria cenușă. M-a ajutat foarte mult faptul că am muncit, muncesc foarte mult, am muncit cu drag pentru câmpulungenii mei.

Sunt ok, cred că e foarte important și în politică și în orice funcție ai avea, să ai experiență de viață și eu am foarte mare experiență de viață. Nu sunt pe listele europarlamentare pentru că am fost retrasă de conducerea USR. Nu a fost decizia mea, a fost o decize forțată, mi s-a comunicat să mă retrag de pe liste. Cătălin Drulă mi-a comunicat.

Aș vrea ca toate elementele să le vocalizez în interiorul partidului, nu sunt genul care dezbină, sunt omul care unește. Mereu am fost în echipa care construiește, nu în cea care distruge.

Eu îi cunosc foarte bine pe colegii mei din USR pentru că eu am umblat în toată țara și i-am ajutat pe foarte mulți colegi. Avem același spirit, același crez aceleași valori și mă doare sufletul să văd că unele dintre ele sunt călcate în picioare”, a declarat Elena Lasconi, la Euronews România.

Președintele USR, Cătălin Drulă, anunță că i-a cerut Elenei Lasconi, desemnată în fruntea listei partidului pentru alegerile europarlamentare, să se retragă din campanie, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie.

”Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii”, precizează Drulă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE